radyobir
radyobir

Annenize 45'lik şarkılarla sevginizi armağan edin

Sanatçı Fatih Aydın, yeni albümü 45'lik Şarkılar'daki "Anne" şarkısı ile şimdi size bu fırsatı sunuyor.

11 Mayıs 2017 13:33 | Kategori: Kültür & Sanat

Esen Müzik etiketi ile müzik marketlerde yerini alan 45’lik Şarkılar, annenize sunabileceğiniz en duygulu hediye olma özelliğini taşıyor. 

Nostaljik bir yolculuk…

Fatih Aydın yeni albümü 45’lik Şarkılar ile herkesi müzik dünyasında nostaljik bir yolculuğa davet ediyor. Sanatçının birbirinden güzel 15 yeni şarkıdan ve 2 şiirden oluşan albümü, Türk müzik piyasasında uzun zaman sonra "albüm” geleneğini tekrar hayata geçiriyor. Fatih Aydın, 45’lik Şarkılar’da çok daha gelişmiş bir sound elde etmek için toplam 3 stüdyoda, her biri Türkiye’nin en büyük saz ustaları arasında olan, 8o kişilik bir orkestra ekibi ile çalıştı. Albümün en büyük özelliği ise akustik formda oluşu ve günümüz sounduna farklı bir bakış açısı getirmesi. Albümde zaman zaman tango esintisi karşımıza çıkarken, bir anda Kürdilihicazkâr Makamı’nda bir sanat müziği eseri ile karşılaşabiliyoruz. Bazen Anadolu bozkırında bir bozlak, bazen senfonik bir ağıt, bazen de çok eğlenceli Balkan ezgileri ile Anadolu’dan dünyaya bir yolculuğa çıkıyoruz.

 "Anne şarkısının bende özel bir yeri var.”

Albümdeki; Anne, Unuttum, Unutulmuş Şarkılar Gibi, Feryad, Köz, Bu Gece Gitmesen, Zalim Sevda, En Uzaktasın, Avare, Tek Başına, Hak Etmedim gibi şarkılar, klipleri ile ekrandan da müzikseverler ile buluşacak. Ancak bunlar arasında Anne adlı parça Fatih Aydın için farklı bir yere sahip. Sanatçı "Anne şarkısının bende özel bir yeri var. Çok seyahat etmiş, hayatı adeta yollarda geçmiş biri olarak; beni çok özleyen anneme belki de en fazla söylediğim söz olan ‘Anne ben geldim’ cümlesi bu albümde şarkı oldu. Orada ülkemizin cefakar annelerine ait genel bir öyküyü anlatmaya çalıştım. Anne, albümde yer alan Kadınım şiiri ile de çok derin bağları olan bir şarkı. Uzun zamandır güzel bir ‘anne’ şarkısı olmamıştı. Çok mutluyum bu yüzden.” diyor. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI