radyobir
radyobir

Annesi ölen kuzuları inek emziriyor

Bitlis'in Ahlat ilçesinde ikiz doğuran koyun ölünce, öksüz kalan kuzularına inek sahip çıktı. Kuzulara anne gibi şefkat gösteren inek önce kuzuları ardından da kendi yavrusunu emziriyor.

02 Mayıs 2017 04:22 | Güncelleme :02 Mayıs 2017 15:32 | Kategori: Yaşam

Ahlat’ta bir çiftlikte 7 gün önce ikiz kuzu doğuran koyun öldü. Koyun ölünce ne yapacağını şaşıran Resul Alçiçek ise çareyi yeni doğum yapan inekte aradı. Alçiçek, kuzuları ineği emmesi için bırakınca ineğin annelik duygusuyla kuzuları sahiplendiğini gördü. İnek hem kendi yavrusuna hem de kuzulara sahip çıktı. Böylece kuzular sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez anne inekten süt emmeye başladı. Kuzular karınlarını tıka basa doyurunca bu kez sıraya buzağı giriyor ve annesinden süt emerek o da karnını doyurmaya başlıyor. Kuzuların bazen tek bazen de buzağı ile birlikte ineği emmeleri ise ilginç görüntülere sahne oluyor.



Resul Alçiçek, ineğin öksüz kuzuları sahiplenmesine çok sevindiklerini, kuzuların artık annelerini aramadığını ifade ederek, "Bu kuzular bir hafta önce dünyaya geldi. Doğumdan kısa bir süre sonra anneleri öldü. Aç kalan kuzularımızın karınlarını doyurmak için çareler aradık. Aklımıza yeni doğan ineğimiz geldi. İneğe bu kuzuları alıştırdık. Ve zamanla inek bu kuzuları sahiplendi. Merhametini gösterdi. Anne şefkatini gösterdi.Düzenli olarak sabah akşamda kuzularımızı ineğimizden emziriyoruz. İneğimiz kendi buzağını da ihmal etmiyor. Hem buzağıya hem de kuzulara annelik ediyor. Biz de çok mutlu olduk. Kuzularımız anneleri öldükten bu yana sağlıklı bir şekilde hayatlarını sürdürüyor" dedi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI