radyobir
radyobir

Antalya'da korkutan patlama!..

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın Çevreyolu üzerindeki binasının otoparkında bu sabah bir patlama meydana geldi. Olay yerine ambulanslar sevk edildi. Olay yerinde tamamen parçalanmış bir araç var. Antalya Valiliği, patlama sonucunda cam kesiğinden 10 kişinin yaralandığını açıkladı. Olayın terör saldırısı mı yoksa kaza mı olduğu ihtimalleri araştırılıyor. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı'ndan ilk açıklamalar geldi.

25 Ekim 2016 10:15 | Güncelleme :25 Ekim 2016 10:31 | Kategori:

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın Çevreyolu üzerindeki binasının otoparkında, bugün saat 08.50 sıralarında büyük bir patlama meydana geldi. Patlamayla birlikte çok sayıda ambulans olay yerine sevkedildi. Olayda can kaybı yok. Cam kırıkları nedeniyle 10 kişinin hafif şekilde yaralandığı öğrenildi. Patlamanın nedeni henüz belli değil. Terör kaynaklı olup olmadığı araştırılıyor. LPG'li bir araçta patlama yaşanmış olabileceği de ihtimali de araştırılıyor. Belediye Başkanı Menderes Türel ise patlamanın bir terör saldırısı yerine kaza olma ihtimaline de dikkat çekerek, "Bu gibi patlamaları hemen hepimiz güvenlik endişesiyle terörşüphesiyle karşılıyoruz ama henüz çok erken. Çünkü patlama olan Ticaret ve Sanayi Odası şehre uzak bir bina, patlama da otoparkta oluyor. Kazayı içeren bir patlama da söz konusu olabilir" dedi. 

BİR ARAÇ TAMAMEN PARÇALANDI

Patlamada otoparktaki bir araç tamamen parçalandı. 4-5 aracın da hasar gördüğü belirtiliyor. Olayın ardından ATSO binası boşaltılırken, patlamanın şiddetiyle parçalanan cam kırıklarından yaralananlar ambulanslarla hastanelere götürüldü. Olay sırasında binada bulunan bir görgü tanığı ise, "Ne olduğunu anlayamadık. Bir anda bütün camla indi. Herkes çığlık çığlığa dışarı kaçtı" sözleriyle yaşanan paniği anlattı.



MENDERES TÜREL KONUŞMA YAPACAKTI

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, öğleden sonra ATSO Başkanı Davut Çetin’i makamında zirayet edecek ve saat 15.00’de meclis toplantısında işadamlarına konuşacaktı. Yaklaşık 150 işadamının katıldığı bu toplantı, yıllardır sabah yapılırken, geçen son toplantıda alınan kararla öğleden sonra yapılmasına karar verilmişti.



BELEDİYE BAŞKANI: 'HAYATİ TEHLİKE YOK, KAZA DA OLABİLİR'

CNNTürk TV'nin canlı yayınında konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, patlamanın bir terör saldırısı yerine kaza olma ihtimaline de dikkat çekerek, "Bu gibi patlamaları hemen hepimiz güvenlik endişesiyle terör şüphesiyle karşılıyoruz ama henüz çok erken. Çünkü patlama olan Ticaret ve Sanayi Odası şehre uzak bir bina, patlama da otoparkta oluyor" dedi ve sözlerine şöyle devam etti: "Kazayı içeren bir patlama da söz konusu olabilir. İlk bilgilere göre hayati tehlike söz konusu değil, cam kesikleri dışında yaralananlarımız yok." TV kanallarında yer alan açıklamasında Türel, patlamada 10-12 kişinin hafif şekilde yaralandığını bildirdi. 

Patlamanın meydana geldiği ATSO'nun Yönetim Kurulu BaşkanıDavut Çetin'de olayda can kaybı olmadığını teyit etti.



Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI