radyobir
radyobir

Antalya'da paramotor faciası, 2 ölü

Antalya'nın Lara sahili açıklarında 28 yaşındaki Onur Yılmaz'ın kullandığı paramotor (motorlu yamaç paraşütü) denize düştü.

24 Temmuz 2015 06:00 | Güncelleme :24 Temmuz 2015 07:28 | Kategori: Yaşam

Kazada pilot Yılmaz ve yanında yolcu olarak bulunan 27 yaşındaki Tarık Taşel hayatını kaybetti.

Alanya İlçesi'nden bir hafta önce Antalya'ya gelen paramotor pilotu Onur Yılmaz, kendi üretimi olan hava aracıyla müşterisi Tarık Taşel ile birlikte saat 16.30'da uçuş için havalandı. Onur Yılmaz'ın kontrolündeki paramotor, saat 16.45 sıralarında 10 nolu plajın 1 kilometre açığında denize düştü. Kazayı görenler polisi aradı. Olay yerine deniz polisi botları ve ambulans sevk edildi. Kaza yerine ulaşan ekipler, Trike Force Motorlu Paraşüt Şirketi'nin Genel Müdürü olan pilot Yılmaz ve yolcusu Taşel'in öldüğünü belirledi. Cesetler sahile çıkartılırken, paramotor enkazı da kıyıya çekildi.

Görgü tanıklarından Ayça Özsarı, ikilinin havalandıktan sonra bir süre gökyüzünde süzüldüğünü, 15 dakika kadar sonra aniden alçalarak denize düştüğünü anlattı. Paramotorun denize düşmesiyle birlikte bir patlama meydana geldiğini belirten Özsarı, "Hemen polis ve sağlık ekiplerine haber verdik. Kurtarma ekipleri pilot ve yolcusuna ulaşarak kıyıya çıkardı, ancak ölmüşlerdi" dedi.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI