radyobir
radyobir

Antonio Gades "Carmen"le geliyor

"Federico García Lorca'nın Kanlı Düğün'üne yaptığı dans uyarlamasından Suite Flamenca'ya ve Carmen'e uzanan birçok eseri dans dünyasına kazandıran, dünyanın en ünlü Flamenko dansçılarından ve koreograflarından Antonio Gades'in enerjisi ve ruhu topluluğu ve dansçılarıyla yaşamaya devam ediyor."

29 Ocak 2020 04:17 | Güncelleme :29 Ocak 2020 14:42 | Kategori: Kültür & Sanat

Prosper Mérimée’nin Carmen eserinin dans uyarlamasından, Federico García Lorca’nın meşhur Kanlı Düğün eserine uzanan çalışmalarıyla tüm dünyada efsane haline gelen Antonio Gades, 2004 yılında aramızdan ayrılmadan kısa bir süre önce kurduğu Vakıf ile mirasını bugünlere ulaştırıyor. 

Yıllarca Gades ile dans eden Stella Arauzo’nun sanat yönetmenliğinde ve yine yıllarca orkestranın sağ kolu ve ışıkçısı olan Dominique You’nun teknik yönetmenliğinde çalışmalarını sürdüren Antonio Gades Topluluğu, 20 Şubat akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda İstanbullu dans severlerin karşısına çıkacak. 

Herkesin hikâyesini bildiği Carmen gösterisi, İspanya'dan gelen Antonio Gades Topluluğu ile coşkulu ve aşk dolu bir dans şölenine dönüşecek. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI