radyobir
radyobir

Anzak torunlarına 'özel timli' koruma

Çanakkale Kara Savaşları'nın 102. yılı dolayısıyla Gelibolu'ya gelecek yerli ve yabancı konukların güvenliğini, aralarında özel ekipmanlarla donatılmış olanların da bulunduğu jandarma ekipleri sağlayacak.

13 Nisan 2017 15:34 | Kategori:

24 ve 25 Nisan'da düzenlenecek törenler öncesinde hazırlıkların sürdüğü tarihi yarımadadaki güvenlik düzeyi, üst seviyeye çıkarıldı. Kente gelecek konukların yapılacak anma programlarına katılacağı alanlar, Çanakkale İl Jandarma Komutanlığında görevli, konusunda uzman ekiplerce kontrol edilerek bir harita oluşturuldu.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ HAD SAFHADA

Ekiplerin yaptığı istişareler sonucunda, bölgede 24 saat esasına göre asayiş, motorlu asayiş, trafik, atlı jandarma ve jandarma özel harekat timlerinin bulundurulmasına karar verildi. Konukların anma faaliyetlerini huzurlu ortamda yapmaları ve herhangi bir aksama yaşanmaması için hayata geçirilen tedbirler kapsamında, bölgede görev alacak jandarma personeli sayısı, törenlerin gerçekleştirileceği tarihlerde bin 500'e çıkarılacak. Jandarma ekiplerinin bir bölümü, özel ekipmanlarla donatılmış personelden oluşacak.

ŞAFAK AYİNİ VE 57. ALAY YÜRÜYÜŞÜNE ATLI BİRLİKLER

Nevşehir'deki Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi'nden (JAKEM) gelen atlı jandarma birliği, Anzak Koyu'nda 24 ve 25 Nisan tarihlerinde yapılacak 'Şafak Ayini' ve Kocadere köyünden başlayarak Conkbayırı'nda tamamlanacak '57. Alay Yürüyüşü'nde görev alacak.

'ANZAK TÖRENLERİNE SALDIRI DÜZENLENEBİLİR'

Avustralya Dışişleri Bakanı Julie Bishop, daha önce yaptığı açıklamada, Anzak Anma Günü'ne saldırı düzenlenebileceğini söylemişti. Yeni Zelanda ve Avustralya, Ankara ve İstanbul'a seyahat edecek vatandaşlarına terör tehdidi nedeniyle bu kararlarını gözden geçirmeleri tavsiyesinde de bulunmuştu.

Bishop, yaptığı yazılı açıklamada "Avustralya hükümeti teröristlerin Gelibolu'daki Anzak Anma Günü'nü hedef alabileceği istihbaratını aldı" dedi. Bishop, Türk yetkililerin istihbarat hakkında bilgisi olduğunu da belirtmişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI