radyobir
radyobir

AP Başkanı Metsola: Metsola: Ukrayna bize ait

Avrupa Parlamentosu Başkanı Metsola, Ukrayna'ya Avrupa Birliği yolunda tam destek vereceklerini ifade etti. Metsola, Ukrayna'nın Avrupa'ya ait olduğunu dile getirdi.

29 Temmuz 2022 08:50 | Kategori: Avrupa

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Roberta Metsola'dan, ilk kez "Devlet Günü"nü kutlayan Ukrayna'ya Avrupa Birliği'ne (AB) giriş yolculuğunda tam destek sözü geldi. Kiev parlementosuyla gerçekleştirilen video konferansta konuşan Metsola, "Bağımsız ve egemen bir Ukrayna için bu önemli günde sizi temin ederim ki, Ukrayna bize aittir" ifadelerini kullandı. Geçen Haziran ayında Ukrayna'ya aday ülke statüsü verildiğini hatırlatan Metsola, Birliğe giden yolun kolay bir yol olmadığını ancak Kiev'i her daim destekleyeceklerini söyledi.

Ukrayna'nın özgürlük, bağımsızlık, demokrasi, hukuk devleti ve insan haklarını önceleyen ülkeler arasında olduğunu vurgulayan Metsola, bu özel günde yalnızca Ukrayna'nın devlet temelinin değil, Rusya'ya karşı toprak bütünlükleri için savaşan Ukraynalıların sergiledikleri cesaret ve kararlılığın da kutlandığını ifade etti. Metsola, RusyaDevlet Başkanı Vladimir Putin'i de sert sözlerle eleştirdi. Parlamento Başkanı Putin hakkında, "Onun için gerçek düşman demokrasi, özgürlük ve hakikat" ifadelerini kullandı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI