radyobir
radyobir

ara kartal irtifasını yükseltiyor

Spor Toto Basketbol Süper Ligi Playoff'ta Beşiktaş Sompo Japan, yarı final serisi ilk maçında Anadolu Efes'i 90-71 mağlup ederek seride 1-0 öne geçti.

30 Mayıs 2017 22:55 | Kategori:

Karşılaşmaya boyalı alanda Vladimir Stimac ile Beşiktaş Sompo Japan başlasa da, Doğuş Balbay'ın savunma ve hücumda getirdiği enerjiyle Anadolu Efes, 11-0'lık bir seri buldu ve öne geçti. Çeyreğin son bölümlerinde Jayson Gramger'ın da devreye girmesiyle lacivert beyazlılar, ilk çeyreği 25-22 önde tamamladı.  İkinci çeyreğin ilk 2 dakikasında Anadolu Efes, farkı 3 sayıya çıkardı. Kalan sürede ise, Erkan Veyseloğlu ve D.J. Strawberry başta olmak üzere muazzam bir oyun çıkaran Beşiktaş Sompo Japan 22-4'lük bir seriyle farkı çift hanelere çıkardı ve Strawberry'nin son saniye basketiyle devre arasına 48-33 üstünlükle gitti.  

Üçüncü çeyreğe etkili başlayan Anadolu Efes, ilk 3 dakikada 6-0'lık bir seri buldu ve farkı tek hanelere indirdi. Buna karşılık Beşiktaş Sompo Japan, yine Erkan ve Strawberry'nin önderliğinde kontrolü elinde tuttu ve son çeyreğe 63-51 önde girdi. Karşılaşmanın son 10 dakikasında da Sertaç Şanlı ile oyundu domine eden siyah beyazlılar, karşılaşmayı 90-71 kazandı. 

Beşiktaş Sompo Japan'de D.J. Strawberry, 22 sayıyla maçın en skorer ismi olurken, Sertaç Şanlı kenardan gelerek 15 sayı ve 7 ribaundla siyah beyazlıların galibiyetinde önemli rol oynadı. Anadolu Efes'te Doğuş Balbay ve Thomas Heurtel 15'er sayıyla maçı tamamladı.

Serinin 2. maçı, Perşembe günü Akatlar Arena'da oynanacak.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI