radyobir
radyobir

Askerlerimize saldırdılar!.. 1 şehit!..

Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde PKK'lı teröristlerin güvenlik güçlerine yönelik düzenlediği saldırıda Topçu Er Suat Surki şehit oldu, biri ağır 2 asker de yaralandı.

16 Kasım 2017 08:06 | Kategori: Terör

Kuzey Irak’ın Gara bölgesinde PKK’lı teröristler tarafından güvenlik güçlerine yönelik saldırı düzenlendi. Güvenlik güçlerinin de anında karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı.

Teröristlerin açtığı ilk ateşte, Topçu Er Suat Surki şehit olurken, biri ağır, 2 asker de yaralandı. Yaralı askerler, helikopterle bölgeden alınarak, hastaneye kaldırıldı. Kaçan teröristlerin etkisiz hale getirmek için operasyonların sürdüğü bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada ise, "15 Kasım 2017 tarihinde Irak Kuzeyi Gara bölgesinde askeri unsurlarımıza, bölücü terör örgütü mensubu silahlı teröristlerce yapılan saldırı sonucu bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, biri ağır olmak üzere iki kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir” denildi.

Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz. Türk Silahlı Kuvvetleri asil Türk milletinden almış olduğu güç ile tüm terör örgütleriyle mücadelesine en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir” ifadelerine yer verildi.

ŞEHİDİN ACI HABERİ VAN’DA AİLESİNE ULAŞTI

Şehit olan asker Topçu Er Suat Surki'nin Van'daki ailesine acı haberi Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan vekili Murat Zorluoğlu verdi.

Akşam saatlerinde Kuzey Irak’ın Gara bölgesinde PKK’lı teröristler tarafından güvenlik güçlerine yönelik saldırı düzenlendi. Güvenlik güçlerinin de anında karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Teröristlerin açtığı ilk ateşte, Van nüfusuna kayıtlı Topçu Er Suat Surki şehit olurken, biri ağır, 2 asker de yaralandı. Yaralı askerler, helikopterle bölgeden alınarak, hastaneye kaldırıldı. Saldırıda şehit olan Surki'nin Van'daki baba evine acı haber ulaştı. Aileye acı haberi Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu ve Jandarma Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Karataş ulaştırdı. Acılı aile gözyaşlarına boğulurken baba Adil ve anne Sarya Surki fenalaştı. Anne ve Babaya ilk müdahaleyi orada bulunan sağlık görevlileri yaparken, baba Adil Surki ambulansla hastaneye kaldırıldı. Aileye baş sağlığı dileyen Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, şöyle konuştu:

Evlat sizin, şehit hepimizin. İnşallah bu terörle mücadele hız kesmeden devam edecek. Hiçbir şehidimizin kanı yerde kalmamıştır. Bu şehidimizin kanı da asla yerde kalmayacak. Misli ile fazlasıyla kat ve kat fazlasıyla geri alınacak. Bu iş sonuna gelinmek üzere bunu hepiniz görüyorsunuz. Allah'ın izniyle ve sizin desteğiyle güvenlik kuvvetlerimizin mücadelesiyle bu terör belasından bu millet bu bölge bu devlet kurtulacak. Bunu artık çok net görüyoruz. Tekrar şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum sizlere de sabırlar diliyorum.

Vali Zorluoğlu ve beraberindekiler daha sonra şehidin baba evinden ayrılarak hastaneye kaldırılan baba Adil Surki'nin yanına gitti.

3 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Irak kuzeyinde bulunan terör örgütüne ait hedeflerin etki altına alınmasına devam edildiğini, 15 Kasım’daki hava harekatında 3 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

TSK’dan yapılan yazılı açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Irak kuzeyinde bulunan bölücü terör örgütüne ait hedeflerin etki altına alınmasına devam edilmektedir. Alınan anlık istihbarat ve keşif/gözetleme vasıtaları ile Irak Kuzeyi Avaşin-Basyan bölgesinde, hudut hattındaki karakol ve üs bölgelerine saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu teröristlere yönelik 15 Kasım 2017’de icra edilen hava harekatında silahlı üç terörist etkisiz hale getirilmiştir. Harekata katılan uçaklar emniyetle üslerine dönmüşlerdir” denildi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI