radyobir
radyobir

Askerlerimizin tahliyesine başlandı

Türk askerinin Afganistan'dan tahliyesi dün akşam saatlerinde başladı.

26 Ağustos 2021 08:02 | Kategori: Asya Pasifik

Savunma Bakanlığı'ndan dün akşam yapılan açıklamada, "Çeşitli temaslar, mevcut durum ve şartlar değerlendirilerek TSK unsurlarının tahliyesine başlanmıştır" denildi.

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın daha sonra yaptığı açıklamada askerlerin Afganistan'dan dönmesinin 36 saat süreceğini ve askerleri taşıyan ilk uçağın dün Afganistan'dan ayrıldığını söyledi.

İki Türk yetkilinin yine dün akşam Reuters'a verdiği bilgiye göre ise Taliban Afganistan'daki yabancı birliklerin çekilmesinden sonra Kabil Havalimanı'nın işletilmesi için Türkiye'den teknik destek talebinde bulundu.

Kalın dün gece yaptığı NTV'ye yaptığı açıklamada da, Taliban'ın havalimanını işletmeye Türkiye'nin devam etmesi yönünde bir irade ortaya koyduğunu belirterek, "Askerimiz çekildikten sonra biz orada havalimanı ile ilgili bu işletme görevini devam ettirebiliriz. Bu tabi şartları, detayları konuşulacak ama bir süreç var şu anda. Olumlu seyretmesini bekliyoruz, detaylar konuşulacak. Çünkü, havalimanını işletmenin bir lojistik kapasite boyutu var. Bununla ilgili müzakereler devam ediyor" dedi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI