radyobir
radyobir

Astronotlar uzayda "Yıldız Savaşları" filmini izledi

Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki astronotlar her yıl 4 Mayıs'ta kutlanan Star Wars (Yıldız Savaşları) Günü'nde seriden bir filmi uzayda izlediklerini duyurdu.

05 Mayıs 2015 15:51 | Kategori: Bilim ve Teknoloji

Star Wars filminin fenomen haline gelen 'May the force be with you' (Güç seninle olsun) repliği İngilizce'de gelime oyunuyla 'May (Mayıs) the forth (dördüncü) be with you' olarak değiştirilince her yıl 4 Mayıs Star Wars günü olarak kabul edildi.

ABD'nin Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (Nasa), Twitter hesabından, günle özdeşleşen #Maythe4thBeWithYou etiketini paylaştığı mesajda "Yalnızca uzayda @starwars izliyoruz. Abartılacak bir durum yok" dedi.

Uluslararası Uzay İstasyonu'nun yeni bir keşif seyahatine hazırlanan astronotlar daha önce de filmdeki Jedi karakterlerine bürünmüştü.



İstasyona kısa bir süre önce yüksek çözünürlüklü bir projektör yerleştirilmişti.

Astronotlar video konferanslar ve bilgisayar ekranını yansıtmak için bu projektörü kullanıyordu.

Geçen ay, 'Gravity' (Yerçekimi) filmini izleyen ekip bu ay da Star Wars'u tercih etti.

Haklar Disney'de

BBC'ye konuşan Nasa sözcüsü Daniel Huot, "Star Wars filminin uzayda ilk defa gösterildiğini kesin olarak söyleyemeyiz çünkü tarih boyunca Uluslararası Uzay İstasyonu'nun mürettebatının, boş zamanlarda izleyebilmeleri için film ve televizyon programlarına erişimleri sağlanmıştı" dedi.

Nasa, 2007 yılında Star Wars karakteri Luke Skywalker'ın ışın kılıcını da Uluslararası Uzay İstasyonu yörüngesine göndermişti.



Disney, George Lucas'ın yaratıcısı olduğu Star Wars'ın haklarını diğer filmlerin haklarıyla beraber 2012 yılında 4 milyar dolara satın almıştı.
 

Gözlemciler, filmin yeni serisi Yıldız Savaşları: Bölüm VII'nin Aralık'ta yapılacak ilk gösteriminin rekor izleyici sayısına ulaşacağı tahmininde bulunuyor.

The Hollywood Reporter adlı internet sitesine konuşan bir gözlemci, filmin ilk üç gününde 500 milyon dolardan fazla gelir getireceği görüşünde.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI