radyobir
radyobir

Atatürk'e hakaretin cezası belli oldu

İnternet sitesi üzerinden yaptığı paylaşımlarla "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" suçunu işlediği gerekçesiyle yargılanan Tuncay Tokay, 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

21 Mayıs 2015 12:59 | Kategori:

Kendisine ait internet sitesinde Atatürk'e hakaret içeren paylaşımlar yaptığı iddiasıyla yargılanan Tuncay Tokay'a 3 yıl 9 ay hapis cezası verildi. Ceza sanığın eylemini basın yayın yoluyla ve zincirleme şekilde işlediği gerekçesiyle alt sınırdan verilmedi.

Anadolu 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde karara bağlanan davanın gerekçeli kararında, sanık Tuncay Tokay'ın 30 Mayıs 2013'te, kendisine ait 3 ayrı internet sitesinde Atatürk aleyhine hakaret içeren paylaşımlarda bulunduğu belirtildi.

34 yaşındaki Tokay'ın savunmasında "Söylediğim her şey gerçektir ve ispat edebilirim. Paylaştığım yazı ve sözler, sadece kaynaklardan edindiklerimi paylaşmaktan ibarettir. Hiçbir ekleme yapılmamıştır. Türk Tarih Kurumu'nun yayınlarından Rıza Nur'un kitaplarından yapılmış alıntılardır" dediği hatırlatıldı.
Sanığın paylaşımlarının Atatürk'ün hatırasına ağır hakaretler içerdiği ve suçun yasal unsurlarının oluştuğu belirtildi. Mahkeme, suçun oluşması için genel kastın yeterli olduğuna ve sanığın bu yazıları paylaşmakla hakaret eylemine katıldığına hükmetti.

Tokay'ı "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" suçundan 2 yıl hapis cezasına çarptırdı. "Paylaşılan söz ve yazıların ağırlığı ve aşağılayıcılığını" dikkate alan mahkeme, sanığın eylemini basın yayın yoluyla ve zincirleme şekilde işlediği gerekçesiyle cezayı 3 yıl 9 aya çıkardı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI