radyobir
radyobir

Atatürk'ün makam araçları bakıma alınıyor

Genelkurmay Başkanlığı, bir ilke imza atarak Atatürk'ün Anıtkabir'de sergilenen 80 yaşındaki 3 makam otomobilini tamir ve bakıma aldırıyor. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in talimatlarıyla hızlandırılan çalışmanın ardından Atatürk'ün iki adet 1934 model Lincoln ve bir adet 1936 model Cadillac otomobil orijinaline uygun şekilde tamir, bakım ve restorasyonu yapılacak.

16 Haziran 2014 12:22 | Güncelleme :16 Haziran 2014 12:43 | Kategori: TSK

Otomobillerin saat göstergeleri saat 09.05'e ayarlanmış. Cumhuriyet tarihinin en önemli dönemlerine tanıklık etmiş olan Atatürk’ün Anıtkabir’de 58 yıldır sergilenen iki adet 80 yaşındaki Lincoln ve 78 yaşındaki Cadillac otomobilleri orijinal halde tamir ve bakımlarıyla birlikte restorasyonunun yapılması konusunda çalışmaların son aşamasına gelindi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in, Atatürk’ün otomobillerinin bakım ve onarımlarıyla ilgili uzun yıllardır süren bürokratik engellerin aşılması ve çalışmaların hızlandırılmasıyla ilgili verdiği emirle araçların bakım ve onarıma gönderilmesi konusundaki çalışma tamamlandı.

TÖRENLE GÖNDERİLECEKLER


Atatürk’ün otomobillerinin orijinal halde bakım ve onarımlarıyla birlikte restorasyonlarının yapılabilmesi için Genelkurmay Başkanlığı uzun yıllardır yaptığı araştırma sonucu Antika Otomobil Federasyonu ile anlaştı.  Görüşmeler sonucu otomobilleri Anıtkabir’de yerinde gören ve protokol sözleşmesini imzalayan Antika Otomobil Federasyonu Başkanı Cengiz Arsay’ın otomobillerle birebir ilgileneceği öğrenildi.  Otomobillerin Anıtkabir’den çıkarılışı ise yine hazırlanan görkemli bir törenle gerçekleştirilecek.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI