radyobir
radyobir

Ateşe verdiler...

Antalya Muratpaşa Kaymakamlığı tarafından gönderilen 'işyerlerinizi boşaltın' tebligatı alan esnaf, kararı protesto etmek için iki işyerini ateşe verdi.

09 Nisan 2015 10:06 | Kategori:

Olay, gece 00.30 sıralarında Muratpaşa İlçesi, Lara Kamplar Bölgesi olarak bilinen Lara Beach'de meydana geldi. Muratpaşa Kaymakamlığı tarafından bugün dükkanları boşaltmaları için sahilde bulunan 33 esnafa tebligat gönderildi. Kararı protesto etmek için bir araya gelen esnaf, ilk olarak 9 numaralı Sandal Kafe isimli iş yerini ateşe verdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Esnaf, alevlere müdahale etmeye çalışan itfaiye ekiplerine engel olmak istedi. Polisin devreye girerek esnafı ikna etmesinin ardından itfaiye ekipleri alevleri ağaçlık alana sıçramadan kontrol altına alarak söndürdü.

Polis, uzun süre esnafı evlerine gitmeleri için ikna etmeye çalıştı. Esnaf ise mağdur olduklarını belirterek belediye başkanı ve yetkililerin olay yerine gelmesini istedi. Polisin uzun süren uğraşları sonucu kalabalık grup ikna edilerek evlerine gönderildi.

Yaklaşık 1 saat sonra aynı bölgede ikinci bir işyeri daha ateşe verildi. İtfaiye ekipleri kısa sürede yangına müdahale ederek kontrol altına aldı. Polis sahilde geniş güvenlik önlemi alırken Muratpaşa Kaymakamlığı' tarafından gönderilen tebligatta iş yerlerinin yarın boşaltılıp bir gün sonrada yıkılacağı belirtildi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI