Avrupa'daki ilk 'dikey uydu fırlatma' tesisi İsveç'te açıldı
Avrupa ana karasında bulunan ilk 'dikey uydu fırlatma tesisi' İsveç'in kutup bölgesi yakınında açıldı.
Japonya Dışişleri Bakanı Hayaşi Yoşimasa, ABD gezisi kapsamında katıldığı Birleşmiş Milletler oturumunda, hukukun üstünlüğü ve kurala dayalı düzenin önemini vurguladı.
Rusya-Ukrayna krizine değinen Hayaşi, BM'ye bağlı Uluslararası Adalet Divanı'nın Mart 2022 kararı doğrultusunda, Rusya'nın Ukrayna'dan tamamen çekilmesini talep etti.
Uluslararası barış ve güvenliğin korunmasının, "uluslararası hukuka saygı gösterilmeden başarılamayacağını" kaydeden Hayaşi, "Bir kez daha hukukun üstünlüğü ilkesi etrafında birleşelim. 'Hukukun üstünlüğü' bizim için anahtar kelimeler olmalı" ifadesini kullandı.
"Çok taraflılığın ve hukukun üstünlüğünün kalesi" olarak BM'nin işlevselliğini geliştirmenin hayati önem taşıdığını kaydeden Hayaşi, konsey reformunu "acil görev" olarak niteledi.
Hayaşi, "dünya gerçeklerini daha iyi yansıtılabilmesi" için özellikle Afrika'dan olmak üzere, BMGK'nin daimi ve geçici üye koltuk sayısının artırılması gerektiğini savundu.
Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
İlgili Haberler
- Çin meteoroloji uydularını fırlattı
- Çin, yer gözlem uydusu "Gaofın-13 02"yi fırlattı
- El Salvador'da Amerika kıtasının en büyük cezaevi açıldı
- Londra'da araçtan çevreye ateş açıldı: 2'si çocuk 5 yaralı
- Android telefonlara uydu bağlantısı özelliği geliyor
- 2 internet uydusu, Falcon-9 roketi ile yörüngeye fırlatıldı
- Uzay aracı Juno, Jüpiter'in volkanik uydusu İo'ya ilerliyor
- Rusya'daki bir petrol tesisi yakınlarında yangın: 2 kişi öldü
- İsveç'te Stockholm Camisi'ne İslamofobik saldırı
- Çin, uzaktan algılama özellikli 'Yaogan-36' uydularını fırlattı