radyobir
radyobir

Avrupa kupaları tehlikeye girdi

UEFA İkinci Başkanı Michele Uva, koronavirüs nedeniyle UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'ni durdurmak zorunda kalabileceklerini açıkladı.

25 Şubat 2020 19:36 | Kategori: SPOR

Çin'in Vuhan kentinden yayılan koronavirüs en az 39 ülkeye sıçrar ve Avrupa'da da can alırken, salgının büyümesi ihtimali kıta futbolunu alarma geçirdi.

UEFA İkinci Başkanı Michele Uva, 'koronavirüsün Avrupa çapında büyük bir tehdit haline gelmesi halinde, UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'ni durdurma yoluna gideceklerini' duyurdu. 

Uva, EURO 2020 için şu mesajı verdi:

"EURO 2020'yi iptal etmek ya da şehir değişikliğine gitmek istemiyoruz. Ama misafir ülkelerden biri virüse karşı garanti veremezse, şehir değiştirebiliriz."

Spor X'in haberine göre, 'UEFA'nın her ülkenin durumunu ayrı ayrı değerlendirdiğini, her ülkenin kararlarını takip ettiğini' belirten Uva, "Futbolu durdurmak niyetinde değiliz. Eğer koronavirüs Avrupa çapında tehdit haline gelirse, istemediğimiz noktaya ulaşırsa, UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'ni durdurmak zorunda kalırız" dedi. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI