radyobir
radyobir

Avrupa'nın başkentini fareler kemirmiş

AB'nin merkezi Brüksel, halihazırda sığınmacı kriziyle boğuşan Birlik'e 'küçük bir sorun' daha çıkardı. Brüksel'deki trafiği biraz olsun iyileştirmek için planlanan yol çalışmalarındaki gecikmelerin suçu, aç farelere atıldı.

19 Şubat 2016 12:34 | Kategori: Dünya

Belçika’nın başkenti ve AB’nin çalışma merkezi Brüksel’den, trafiğin en kötü olduğu Avrupa kenti olarak anılmasına yol açan altyapısıyla ilgili olarak, ilkokul öğrencilerinin ödev yapmama bahanelerini aratmayacak bir açıklama geldi.

Ana arter niteliğindeki tünellerin çok kötü durumda olduğu ve trafiğin daha da kötüleşmesine yol açtığı Brüksel’de, yol çalışmalarının sürekli ertelenmesinin nedeni olarak kemirgenler gösterildi. Brüksel’in altyapıyla ilgilenen kurumunun eski başkanı Christian Debuysscher, yerel mecliste yaptığı konuşmada, "Orijinal inşa planları fareler tarafından yenmiş olabilir” dedi.

'AVRUPA BAŞKENTİ YETKİLİLERİ, KÜÇÜK TÜYLÜ ŞEYLERE YENİLMİŞSE…'

Diğer taraftan CityLab sitesinde bu sözleri değerlendiren Feargus O’Sullivan, "Buna hepimiz güleriz ama bir Avrupa başkentinin yetkililerinin, bir küp şekerden daha küçük bir beyni olan küçük tüylü şeylere yenilmesi, bir şeylerin yanlış olduğunu gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 1.2 milyon kişinin yaşadığı Brüksel’de, tüm tünellerin onarılması için 1 milyar euro’luk bütçe ayrıldığı biliniyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI