radyobir
radyobir

Avrupa'nın galası yoğun ilgi gördü

İstanbul Devlet Tiyatrosunun 2017-2018 sezonu oyunlarından Avrupa'nın galası 30 Kasım 2017 Perşembe gecesi Cevahir Sahneleri, Salon 2'de gerçekleştirildi. Mehmet Birkiye'nin rejisörlüğünü yaptığı oyun seyircinin büyük beğenisini kazandı.

04 Aralık 2017 11:49 | Kategori: Kültür & Sanat

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun yeni oyunu Avrupa'nın galası 30 Kasım 2017 Perşembe gecesi Cevahir Sahneleri Salon 2'de gerçekleştirildi. David Greig'in yazdığı, Hakan Silahsızoğlu'nun çevirdiği ve Mehmet Birkiye'nin yönettiği oyun, seyircinin büyük beğenisini kazandı ve eleştirmenlerden olumlu yorumlar aldı.

Dekor ve kostüm tasarımını Şirin Dağtekin Yenen'in, ışık tasarımını Akın Yılmaz'ın ve müziklerini  Fırat Akarcalı'nın yaptığı oyunun galasına kalabalık bir davetli grubunun yanı sıra, eleştirmenler, jüri üyeleri, basın mensupları ve birçok sanatçı katıldı.

Avrupa oyununda toplumsal ve ekonomik açıdan çürümeye yüz tutmuş bir sınır kasabasına gelen iki kaçak mültecinin ülkelerindeki savaştan kaçarken, ekonomik sorunların yerli halk üzerinde yarattığı gerilimin kurbanlarına dönüşmeleri anlatılıyor. Oyundaki karakterlere Salih Dündar Müftüoğlu, Ali Atilla Şendil, Eylem Yıldız, Umut Tabak, Gülşah Fırıncıoğlu, Ferdi Alver, Gökay Akgör, Hakan Yeni, Zuhal Acar, Burak Çiçek, Ferit Çelik ve Ahmet Armutlu hayat veriyor. İstanbul Devlet Tiyatrosunun repertuarına bu sezon dahil olan Avrupa, 2017-2018 sezonunda temsillerine devam edecek.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI