radyobir
radyobir

Avrupa ülkeleri üçüncü doz aşı uygulamasını artırdı

Avrupa ülkeleri, artan koronavirüs vakaları ve ekonomiye dair endişelerin yükselmesiyle COVID-19 aşılarının üçüncü dozunun uygulanmasını artırırken, 5-11 yaşındaki çocuklara da aşı yapmaya başlamayı planlıyor.

26 Kasım 2021 07:56 | Güncelleme :26 Kasım 2021 10:33 | Kategori: Sağlık

Yaklaşık her iki günde bir, bir milyon vaka açıklanan Avrupa'da yeni vaka sayıları dünya genelindeki yeni vakaların yaklaşık üçte ikisini oluşturarak, Avrupa'yı salgındaki son dalganın merkezine oturttu.

Avrupa Komisyonu dün AB vatandaşlarının gelecek yaz test ya da karantinaya gerek olmadan Birlik içinde başka bir ülkeye seyahat etmek istiyorlarsa üçüncü dozun gerekli kılınmasını teklif etti.

Avrupa'da pek çok ülke üçüncü doz aşıları devreye almaya ya da yapılmasını artırmaya başladı.

Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi Çarşamba günü 40 yaşının üzerindekiler öncelikli olmak üzere tüm yetişkinler için ek doz tavsiyesinde bulunmuştu.

Avrupa ilaç ajansı dün BioNTech ve Pfizer aşısının 5-11 yaşındaki çocuklarda daha düşük dozda uygulanmasını onayladı. Avrupa Komisyonu'nun aşının 5-11 yaş grubundaki çocuklarda kullanımına dair bugün nihai kararı vermesi bekleniyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI