radyobir
radyobir

Avrupalı öğrencilere yasak yok

ABD Dışişleri Bakanlığı, Avrupa'dan ülkeye gelen yabancı öğrencilerin koronavirüs pandemisi nedeniyle uygulanan seyahat yasağından muaf tutulacağını duyurdu.

17 Temmuz 2020 10:06 | Kategori: Dünya

Dışişleri Bakanlığı tarafından yasa yapıcılara gönderilen bildiride, bazı yatılı çocuk bakıcıları ile vize sahiplerinin ABD'deki ailelerine de muafiyet tanınması için teklif sunulacak.

Bu hamleler, Trump yönetiminin uluslararası seyahatlere kademeli olarak yeniden izin verme teşebbüsünün bir parçası olarak görülüyor. Başkan Donald Trump, koronavirüs vakalarının artmasıyla birlikte Mart ayında Avrupa'nın pek çok ülkesinden yolcuların ABD'ye seyahat etmesini yasaklamıştı.

ABD'nin Avrupalı öğrencilere tanıdığı seyahat muafiyeti, Trump yönetiminin tamamen online ders almak zorunda kalan on binlerce yabancı öğrenciyi ABD'den ayrılmaya zorlama kararını geri çekmesinden sonra geldi. Kararın geri çekilmesi, bazı önde gelen üniversitelerin dava açma girişimleri ile işletmelerle teknoloji şirketlerinin baskıları sonucunda gerçekleşmişti.

Çin, Brezilya ve İran da benzer seyahat yasaklarına maruz durumdalar ancak bu ülkelerden gelen öğrenciler ABD'nin seyahat muafiyetine dahil edilmediler.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI