radyobir
radyobir

Aykut Kocaman kararını verdi!..

Fenerbahçe'nin hocası Aykut Kocaman kararını verdi, birkaç gün içinde uygulayacak!

23 Mayıs 2018 08:42 | Kategori:

Haziran ayı başında yapılacak genel kurulda göreve gelecek başkanın ‘elini rahatlatmak’ ve ‘ayak bağı olmamak’ gibi gerekçelerle istifa kararı alan teknik direktör Aykut Kocaman, kendisine "İşine devam et” denilirse görevini kaldığı yerden sürdürecek.

Bir süredir konuşulan Aykut Kocaman’ın istifası ile ilgili son durum netlik kazandı. Hürriyet’in ulaştığı bilgiye göre Fenerbahçe hocası önümüzdeki birkaç gün içinde istifasını verecek.

1 yıl daha sözleşmesi bulunan Kocaman’ın, haziran başındaki başkanlık seçimi nedeniyle "nezaketen” istifa edeceği öğrenildi. Takımın 2-3 futbolcu takviyesiyle çok iyi noktaya geleceğini öngören Kocaman, böyle bir düşüncesi olmasına rağmen adaylardan Aziz Yıldırım ya da Ali Koç’tan hangisi kazanırsa kazansın, seçilecek başkana "ayak bağı olmamak” adına istifa edecek.

Başkan Aziz Yıldırım ve başkan adayı Ali Koç ile ilişkileri iyi olan Kocaman, yine de ikisinin de "elini rahatlatmak” amacıyla istifa kararını aldı. Yakınlarına, bu kararının klasik bir istifa olarak algılanmaması gerektiğini anlatan Kocaman, bu şekilde iki başkan adayının kendisi hakkında vereceği kararı kolaylaştırmak ve tercihlerine saygısını göstermek istediğini belirtti. Edinilen bilgilere göre, Kocaman, genel kuruldan çıkacak başkan ile konuşacak ve kendisiyle devam edilmek istenirse, görevini sürdürecek.

Aykut Kocaman, bir yandan istifası ile ilgili hazırlığını yaparken, diğer yandan da takımla ilgili ayrıntılı raporunu hazırladı. Bu raporda kalmasını ve gitmesini istediği futbolculara ilişkin görüşlerini açıklayan Kocaman, yeni dönemde eskinin sıkıntılarının yaşanmamasını hedefliyor. Kocaman’ın gelecek yıl için bir stoper, orta sahaya bir sol iç ve bir kanat oyuncusu istediği belirtiliyor. Kocaman’ın ayrıca 1 yıl boyunca iletişimci olmadan çalıştığını ve bunun büyük sorunlara yol açtığını raporuna eklediği öğrenildi.

SKRTEL İDDİASI

The Sun Gazetesi’nin haberine göre, Fenerbahçe, İskoç ekibi Glasgow Rangers ile Martin Skrtel’in transferi konusunda anlaştı. İddiaya göre, sarı lacivertli kulüp, Skrtel için 3.5 milyon Euro’luk teklifi kabul etti. 3 yıllık sözleşme imzalayacak Skrtel’in transferinde, Liverpool’da takım arkadaşı olan ve Rangers’in teknik direktörlüğünü yapan Steven Gerrard’ın ısrarının önemli rol oynadığı öğrenildi. ·

EN İSTİKRARLISI JOSEF

2017-2018 sezonunu ikinci sırada bitiren Fenerbahçe’nin en istikrarlı futbolcusu Brezilyalı orta saha oyuncusu Josef de Souza oldu. Türkiye’deki ilk sezonunda 31, ikinci sezonunda 30 maçta forma giyen De Souza, bu sezon 33 karşılaşmada oynadı. Vitor Pereira ve Dick Advocaat’tan sonra Aykut Kocaman’ın da vazgeçilmezlerinden olan Josef de Souza, bu sezon süre aldığı 33 lig müsabakasının 32’sine ilk 11’de başladı. Toplamda 2 bin 867 dakika sahada kalan deneyimli orta saha oyuncusu, 3 gol attı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI