radyobir
radyobir

Azerbaycan - Ermenistan sınırında çatışma, 1 Azeri asker öldü!..

Azerbaycan ile Ermenistan askerleri arasında Kelbecer yakınlarında çıkan çatışmada bir Azeri askeri öldü.

25 Temmuz 2021 10:02 | Kategori: Kafkaslar

Azerbaycan Ermenistan sınırındaki Ermeni askerler


AzerbaycanSavunma Bakanlığı'nın açıklamasına göre Ermenistan askerlerinin Cuma günü Kelbecer'de açtığı ateş sonucu bir Azeri askeri hayatını kaybetti. Ermenistan ise olaydan Azerbaycan ordusunu sorumlu tutarak çatışmada üç Ermeni askerinin yaralandığını duyurdu.

Ermenistan Savunma Bakanlığı yoğun çatışmaların yaşandığını ve bunların Cuma akşamının geç saatlerine kadar sürdüğünü açıkladı.

Bakü ile Erivan arasındaki gerilim Dağlık Karabağ savaşının sona ermesi sonrasında son aylarda yeniden tırmanışa geçti. Mayıs ayında Ermenistan Azerbaycan ordusuna Ermenistan'ın güney sınırını ihlal ettiği suçlaması yöneltti. Ermenistan o dönem Moskova'dan da kendisine askeri destek vermesini istedi. Rusya da Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki hududun tayininde yardımcı olacağını duyurdu.

27 Eylül – 9 Kasım tarihleri arasında yaşanan Dağlık Karabağ savaşında Azerbaycan 1990'ların başında kaybettiği pek çok bölgeyi geri almayı başardı. Çatışmalarda 6 bin 500'den fazla insan hayatını kaybetti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI