radyobir
radyobir

Aziz Sancar, HDP'li Mithat Sancar'ın akrabası

Nobel Kimya Ödülü'nü kazanan ikinci Türk olan Prof. Dr. Aziz Sancar'ın, HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar'ın akrabası olduğu ve halen aile fertlerinin Savur ilçesinde yaşadığı öğrenildi.

07 Ekim 2015 14:18 | Kategori: Yaşam

Ödülün aileleri için de ülke için de büyük bir gurur olduğunu söyleyen Sancar, "Dünyanın bu ödülden önce de çok iyi tanıdığı önemli bir bilim insanıdır” dedi. Mithat Sancar, Prof. Dr. Aziz Sancar ile babalarının amca çocuğu olduğunu, ancak kendisinin yaş farkı nedeniyle "Aziz Amca” diye hitap ettiğini belirtti. Ailelerinin halen Savur’da yaşadığını vurgulayan Sancar şunları söyledi:

TIMES’A KAPAK OLMUŞTU

"Liseyi Mardin’de okumuştu, Diyarbakır’da tıp okudu. Aramızdaki yaş farkı nedeniyle birlikte fazla vakit geçirmemiz söz konusu olamadı. Zaten üniversiteden sonra yurtdışına çıktı. Son yıllarda çok fazla görüşme şansımız olmadı. Ara ara aile toplantılarında görüşüyorduk. En son Koç Bilim Ödülünü aldığında görüşmüştük. The Times’e daha önce kapak olmuştu. Başından beri çok yetkin bir bilim insanıydı. Bu ödülden önce de dünyanın bilim alınında çok iyi tanıdığı, çok yetkin çalşımaları olan bir bilimadamı. Ben de çalışmalarını takip ediyorum. Bu ödülle başarısı taçlanmış oldu. Ülkemiz için olduğu kadar benim için de ailemiz için de büyük bir gurur.”

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI