radyobir
radyobir

Bağdadi öldürüldü mü?..

Beyaz Saray, ABD Başkanı Donald Trump'ın 'önemli bir açıklama yapacağını' duyurdu. Trump ise, Twitter'dan yaptığı paylaşımda "Çok büyük bir şey oldu" dedi. İddialara göre, Trump'ın IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi'nin öldürüldüğünü duyurması bekleniyor.

27 Ekim 2019 09:08 | Güncelleme :27 Ekim 2019 15:59 | Kategori: Terör

Beyaz Saray Sözcüsü Hogan Gidley tarafından yapılan açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump'ın TSİ 16:00'da 'önemli bir açıklama' yapacağı belirtildi.

Trump ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Çok büyük bir şey oldu" derken, bahsettiği konunun içeriğine dair bir bilgi vermedi.



'Bağdadi İdlib'de öldürüldü' iddiası​

Öte yandan, Newsweek'in haberine göre, IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi'nin ABD Özel Kuvvetleri'nce düzenlenen bir baskında öldürüldüğü iddia edildi.

Öte yandan Newsweek dergisi, Pentagon yetkililerine dayandırdığı haberinde, Trump'ın geçen hafta IŞİD lideri Ebubekir IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi'nin hedef alınacağı çok gizli bir operasyona izin verdiğini ve bu operasyonun gerçekleştirildiğini iddia etti.

Trump'ın onayladığı ifade edilen söz konusu baskının Suriye'nin İdlib bölgesinde gerçekleştiği ifade edildi.

Üst düzey bir Pentagon yetkilisine ve bir ABD Ordusu yetkilisine dayandırılan haberde, 'çok gizli' operasyonda öldürülen kişinin Bağdadi olduğuna dair Pentagon'un 'yüksek inanca' sahip olduğu ancak detaylı doğrulama için çalışmaların sürdüğü kaydedildi.

VİDEO YAYINLANDI

Bu arada IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi'nin öldürüldüğü iddia edilen İdlib’deki yerleşime yapılan gece baskını ve sonrasına ait bir video yayınlandı.

Rus gazeteci Vladimir Solovyev'in Twitter'dan paylaştığı videoda, IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi'nin öldürüldüğü iddia edilen İdlib bölgesindeki yerleşime yapılan gece baskını ve sonrasına ait görüntüler yer alıyor.

Daha önce Newsweek dergisinin Pentagon yetkililerine dayandırdığı haberinde, IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi'nin ABD Özel Kuvvetleri'nce düzenlenen bir baskında öldürüldüğü iddia edilmişti. Ancak bu haber resmi yetkililerce doğrulanmadı.
Diğer yandan Irak istihbaratından üst düzey bir kaynak, Irak’ın resmi haber ajansı INA’ya IŞİD liderinin öldürüldüğü yönündeki haberleri doğruladı.

Daha önce Beyaz Saray Sözcüsü Hogan Gidley, ABD Başkanı Donald Trump'ın TSİ 16:00'da 'önemli bir açıklama' yapacağını açıklamıştı. Trump ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Çok büyük bir şey oldu" derken, bahsettiği konunun içeriğine dair bir bilgi vermemiş



Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI