radyobir
radyobir

Balotelli'nin başı dertte

Liverpool forveti Mario Balotelli, Yahudi karşıtı ve ırkçı göndermeler içeren Instagram mesajı sonrası özür diledi.

27 Aralık 2014 19:02 | Kategori:

Ancak İngiltere Futbol Federasyonu İtalyan golcüden Cuma akşamına kadar savunmasını vermesini istedi.
Balotelli'nin tepki çeken mesajında, Nintendo bilgisayar oyunu karakteri Super Mario'nun bir fotoğrafı vardı. Mesajın başlığı ise "Irkçı olmayın!"dı.
Mesajda "Mario gibi olun, o bir İtalyan tesisatçı, Japonlar tarafından yaratıldı, İngilizce konuşuyor ve Meksikalıya benziyor. O, bir siyah gibi zıplar ve parayı bir Yahudi gibi kapar" yazıyordu.
Balotelli eleştirilere yanıt olarak önce bir tweet attı, "Annem Yahudi, bu yüzden hepiniz susun lütfen" diyerek, metnin ırkçı ifadeler içerdiğini inkar etti.
Sonra da Instagram sayfasına mesajı sildikten sonra şunları yazdı:
"Birilerini rencide ettiysem, özür dilerim. Amacım ırkçılık karşıtı mizahi bir mesaj yollamaktı. Ama bağlamı dışında bunun tam tersi bir etkiye sahip olabileceğini şimdi farkettim."
"Tüm Meksikalılar bıyıklı değildir, tüm siyahlar yüksek zıplamaz ve tüm Yahudiler para düşkünü değildir."
"Ben başkası tarafından yapılan bir Süper Mario karikatürünü kullandım çünkü komik olduğunu düşündüm; amacım kimseyi rencide etmek değildi. Yine özür dilerim."
Ayrımcılık karşıtı grup Kick It Out'un sözcüsü, konunun bir Twitter kullanıcısı tarafından kendilerine iletildiğini ve kendilerinin de gereğinin yapılması talebiyle İngilere Futbol Federasyonu'na başvurduğunu açıkladı.
Kulübü Liverpool'un yetkilileri de Balotelli ile görüşeceklerini açıkladı.

'Balotelli'ye ceza verilmeli'

İngiltere Futbol Federasyonu'nun eski yöneticilerinden olan Yahudi Liderlik Konseyi Başkanı Simon Johnson, İngiltere Futbol Federasyonu'nun Balotelli'ye ceza vermesi gerektiğini söyledi.
Federasyonun sosyal medya kurallarına göre, ırkçılıkla ilgili ihlaller için en az beş maç ceza veriliyor.
Eylül ayında Manchester United'ın Leicester City karşısında 5-3 yenilmesi ardından Balotelli bir Twitter mesajı göndermişti.
Merseyside Polisi de onun mesajına gönderilen bazı yanıtlar hakkında ırkçılık suçlamasıyla soruşturma başlatmıştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI