radyobir
radyobir

Banka müşterilerini kalp atışından tanıyacak

Bir İngiliz bankası, müşterilerinin kimliklerini doğrulamak, şifre ve kodlara gerek kalmadan hesaplara erişimi sağlamak için kalp atış monitörlerini kullanma denemesi yapıyor.

15 Mart 2015 10:39 | Kategori: Bilim ve Teknoloji

Halifax bankası, her kişinin kalp atışlarının benzersiz bir ritmi olduğunu söylüyor.

Banka, kalp atışını ölçmek için müşterilerine bileklik dağıtmaya hazırlanıyor.

Bileklik kullanıcının kimliğini doğrulamak için ev bilgisayarı ile bağlantı kuracak ve çevrimiçi bankacılığa erişim izni verecek.

Banka, bir kişinin kalp atışını kopyalamanın zor olduğunu ve bu sistemin parmak izi kullanımından daha güvenli olabileceğini söyledi.

Farklı kullanım alanları

Teknoloji Kanadalı firma Bionym tarafından geliştirildi.

Mevcut temassız kart teknolojisi gibi, "nymi" adlı bileklik de ödeme, para çekme gibi işlemler için kasa ya da nakit makinesi ile iletişim kuracak.

Firma "kalp imzasıyla" kimlik ispatının, göz tarama veya yüz tanıma teknolojilerinden daha güvenli olduğunu ileri sürüyor.



Uzmanlar kalp ritminin ofislere erişim, arabaların kilidini açmak ve motoru çalıştırmak gibi başka alanlarda da kullanılabileceğini söylüyor.

Ayrıca hükümetler tarafından sınırlar, toplu taşıma ve diğer tesislerde güvenliği sağlamak amacıyla da kullanabilir.

Alarm sistemlerinden TV'lere evlerde çok sayıda elektronik cihazı kontrol etmek için kullanılması da mümkün.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI