radyobir
radyobir

Banvit berabere dönüyor

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi'nin Son 16 Turu ilk maçında Banvit, deplasmanda Ewe Baskets Oldenburg ile 82-82 berabere kaldı.

01 Mart 2017 07:52 | Kategori:

Ewe Baskets, karşılaşmaya etkili başlayan taraf oldu. Chris Kramer'in skorer oyunuyla 9-0'lık bir seri yakaladı. Banvit, Gasper Vidmar ile kıpırdanır gibi olsa da, Kramer ve Paulding'in etkili oyunlarıyla üstünlüğünü koruyan Almanya temsilcisi, ilk çeyreği 19-13 önde tamamladı.
 
İkinci çeyrekte Furkan Korkmaz'ın hücumda ve savunmada yaptığı doğru tercihler ve Kulig'in X-Factor kimliğini sahaya koymasıyla Banvit, farkı 2 sayıya kadar düşürdü. Ancak, Qvale'nin boyalı alanda etkisini göstermesiyle farkı korumayı başaran Ewe Baskets, devre arasına 41-35 üstünlükle gitti.

Üçüncü çeyrekte temsilcimiz, Gediminas Orelik ve Jeremy Chappell'in çabalarıyla maça ortak olmaya çalıştı. Ancak, Ewe Baskets'te Chris Kramer yine başrolde olan isimdi. Banvit, savunmada rakibini durdurmakta zorlandı ve son çeyreğe 64-57 geride girdi.

Son çeyreğe hızlı başlayan turuncu yeşilliler, farkı 4 sayıya kadar indirdi. Ancak, Banvit'in savunmada bir türlü etkili olamamasıyla Ewe Baskets, üstünlüğünü korumaya devam etti. Jordan Theodore'un sorumluluğu almasıyla maça yeniden ortak olan Banvit, savunmada da etkisini arttırdı ve farkı 1 sayıya kadar indirdi. Mücadelenin son dakikasına, temsilcimizde Tolga Geçim'in bulduğu basketle 82-82 eşitlikle girildi. Kalan sürede her iki takım da sayı bulamayınca karşılaşma bu skorla tamamlandı. 

Banvit'te Gediminas Orelik, 23 sayıyla maçın en skorer ismi olurken, Jordan Theodore ise, 19 sayıyla karşılaşmayı tamamladı. Ewe Basket'te Chris Kramer, 19 sayı ve 10 asistle double double yaptı.

 Eşleşmenin rövanş mücadelesi, 7 Mart Salı günü, Bandırma Kara Ali Acar Spor Salonu'nda oynanacak. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI