radyobir
radyobir

Barış için resim yapıyor!..

Ressam- Heykeltraş Yücel Üzeyir'in çam ağacından yaklaşık 9 metre yüksekliğinde yaptığı heykelin alt kısmında çiçeği tutmuş el, en üstte endemik bitki ve ortada ana kraliçe kafkas arı figürü bulunacak. Üç parçadan oluşacak heykeli demir gövde üzerine oturtacağını belirten sanatçı, "Heykel için kuruyan 460 yıllık çam ağacını kullanıyorum. Heykel insan ve çevre işbirliğinin ürünü olacak" dedi.

27 Temmuz 2014 11:50 | Kategori: Kültür & Sanat

Ressam - heykeltraş Yücel Üzeyir

Köyde geçimini arıcılıkla sağlayan Yücel Üzeyir, 350 kovan kafkas ırkı arıdan bal elde ediyor. Ömrünü sanata, doğaya ve çevreye adayan Yücel Üzeyir, heykel çalışmalarını da 350 arı kovanının arasında yapıyor. Arı vızıltılarının kendisine müzik melodisi gibi geldiğini söyleyen Üzeyir, doğaya olan özlemini ve sevgisini resimlerine de yansıttığını belirtti. Köyünün yoğun endemik bitkilerle kaplandığını ifade eden Üzeyir şunları anlattı:"Bal üretiminin yoğun olduğu köyümüzde 'savaşa hayır, barışa evet' sloganıyla yola çıkarak Allah'ın büyük bir lütfü olan bu güzellikleri tüm dünyaya yaymak istedim. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan köyümüzden barış mesajını vermeyi uygun buldum. Bütün sanatseverleri, doğaseverleri, eko turizmcileri ve 'barış' diyen herkesi köyümüze davet ediyorum. Dünyada bir ilk olacak bu heykel yapımında insan ve çevre işbirliğinin ürünü olarak da bal öne çıkacak. Böylece 9 metrelik heykelimiz bal da üretmiş olacak. Yapımı devam ediyor. Bitince bir açılış töreni düzenleyeceğim. Ülkemize şimdiden hayırlı olsun."

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI