radyobir
radyobir

Barok Döneme Yolculuk…

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, 26 Ocak ve 15 Şubat akşamları "Barok Konser" ile Kadıköy Süreyya Operası Sahnesi'nde olacak.

24 Ocak 2022 11:58 | Kategori: Opera ve Bale

17.yy ve 18.yy’ın ikinci yarısını içine alan  müzikte barok dönem üzerine oluşturduğu konser repertuvarı ile İstanbul Devlet Opera ve Balesi, barok müziğin en önemli eserlerini sanatseverler ile buluşturuyor. 

Barok müzik ile en sık ilişkilendirilen niteliklerden bazıları; ihtişam, duyusal zenginlik, drama, dinamizm, hareket, gerilim ve  duygusal coşkudur.  Bu dönemde besteciler ve icracılar daha ayrıntılı müzik süslemeleri kullanmışlar, yeni enstrümantal çalım teknikleri geliştirmişlerdir.

Barok dönemin müzik alanındaki temsilcileri olan besteciler;  Antonio Vivaldi, Johann Sebastian Bach, Henry Purcell, George Frideric Handel, Giovanni Battista Pergolesi, Giovanni Bononcini’nin eserleri ile "Barok Konser”de, sanatseverler barok döneme tanıklık edecekler. 

Konserde İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nı Paolo Villa yönetiyor. Başkemancı ise Özcan Yılmaz. Konserin solistleri; Soprano Otilia İpek, Soprano Özgecan Gençer, Mezzosoprano E.Tuğba Tekışık, Mezzosoprano Merve Tokat, Bariton N.Işık Belen ve Bas Kenan Dağaşan.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI