radyobir
radyobir

Barok Konseri sanatseverlerle buluştu

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'nce düzenlenen, İstanbul'un Dünya Kültür Başkenti seçilmesi çerçevesinde projelendirdiği ve 2010 yılından bu yana yerli ve yabancı sanatseverlerin beğenisine sunulan 12. Uluslararası İstanbul Opera Festivali geçtiğimiz günlerde açılmıştı. Biletleri günler öncesinde tükenen Festival'in programında yer alan Barok Konseri, dün akşam sanatseverler ile buluştu.

05 Temmuz 2021 04:51 | Güncelleme :05 Temmuz 2021 11:00 | Kategori: Opera ve Bale

Arkeoloji Müzeleri Bahçesi’nin büyüleyici atmosferinin, barok müziğinin ahengi ile birleştiği konserde;

Orkestra Şefi Paolo Villa yönetimindeki İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ve solistler Keman Sanatçısı  Oleksandr Samoylenko, Soprano; Otilia İpek, Mezzosoprano; Elif Tuğba Tekışık, Kontrtenor; Kaan Buldular, Bariton; Kevork Tavityan, Bas; Suat Arıkan ve "Lavta” soloları ile Hande Cangökçe sahnedeydi. Sanatçılar, seyircilere unutulmaz bir barok gecesi yaşatarak  yoğun alkış aldılar.

Batı Avrupa klasik  müziğinde yaklaşık 1600 -1750 yılları  arasındaki dönemi tanımlamak için kullanılan "Barok Müziği” ne,  yaşadıkları bu  dönemde değerler kazandırmış besteciler;  Georg Friedrich Händel, Antonio Vivaldi, Jean-Philippe Rameau, Antonio Caldara, Jacques Lambert du Buisson, Giovanni Bononcini, Francesco Cavalli’ye ait  eserler programda yer aldı.

12. Uluslararası İstanbul Opera Festivali 8 - 10 - 11  Temmuz 2021’de, bir festival geleneği olarak düzenlendiği ilk günden beri sahnelenen Wolfgang Amadeus Mozart'ın "Saraydan Kız Kaçırma" operası  ile devam edecek.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI