radyobir
radyobir

Başarılı gazeteci Yurtsever'i kaybettik

Uzun yıllardır Avusturya'da yaşayan ve Hürriyet, Milliyet, Tercüman gazeteleri ile Anadolu Ajansı'nın temsilciğini yapan gazeteci Ali Haydar Yurtsever (66), bir süredir mücadele ettiği kanser hastalığına yenik düştü.

12 Kasım 2014 14:36 | Kategori: Medya

Gazeteci Ali Haydar Yurtsever, dün akşam Avusturya'nın başkenti Viyana'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Yurtsever'in cenazesi bugün uçakla İstanbul'a getirilecek. Yurtsever için, İstanbul'da üyesi olduğu Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nde ve bir dönem muhabirliğini yürüttüğü Hürriyet Gazetesi önünde tören düzenlenecek. Gazeteci - Yurtsever'in cenazesi daha sonra İzmir'e gönderilecek. İzmir Yamanlar Cemevi'nde düzenlenecek cenaze töreninin ardından Doğançay Mezarlığı'na defnedilecek.

SERTEL'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atila Sertel, Yurtsever'in ölümü nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı. Sertel, "Ülkemizi ve Türk basınını uzun yıllar Avusturya'da başarıyla temsil eden, önemli hizmetlerde bulunan Ali Haydar Yurtsever'in vefatından büyük üzüntü duyduk. Kendisine Allah'tan rahmet, geride kalan ailesi, yakınları ve Türk basın camiasına başsağlığı dilerim" dedi.

ALİ HAYDAR YURTSEVER KİMDİR?..

* Gazeteciliğe 1968'de başladı.
1973'te kendi olanaklarıyla gittiği Viyana'da Hürriyet muhabiri olarak görev yaptı.
* 1980-1985 yılları arasında Ak-Ajans ve Tercüman gazetesi ile YANKI dergisinin  Viyana muhabirliğini üstlendi.
* 1985-2001 yılları arasında Milliyet'in Viyana ve Doğu Avrupa temsilciliğine ek olarak dünyanın değişik bölgelerindeki önemli olayları izledi. 
* 28 Şubat 2001'de "ekonomik kriz" gerekçesiyle Viyana bürosu kapatılarak  görevine son verildi.
* 1 Mart 2001'den itibaren, Anadolu Ajansı'nın (AA),Viyana  Temsilcisi olarak göreve başladı. Bu görevinin yanı sıra  TRT, BBC, DW, NPS ile WDR, TV ve Radyolarına haber ve program hazırladı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI