radyobir
radyobir

Başbakanı fena işlettiler

İngiltere'de iletişim istihbaratından sorumlu kurumun başkanı olduğunu söyleyen bir kişi, telefonla Başbakan David Cameron'a kadar ulaşmayı başardı.

27 Ocak 2015 10:15 | Kategori: Dünya

Londra'daki Başbakanlık konutunu arayan kişi, iletişim istihbaratından sorumlu kurumun başkanı Robert Hannigan olduğunu söyleyince, telefon doğrudan Başbakan'a bağlandı.

Cameron 'işletildiğini' anlayınca konuşmayı kısa kesti.

Başbakanlık ofisi, konuşmada hassas bir gizli bilgi verilmediğini bildirdi.

Ancak böyle bir kişinin Başbakan'ın resmi cep telefonuna, santral aracılığıyla da olsa ulaşmış olması üzerine, bütün bakanlıklara uyarı gönderildi.

Bir hükümet sözcüsü, "Başbakan, durumu anlayınca görüşmeyi sona erdirdi. Hassas bir bilgi verilmedi. Hem iletişim istihbaratı kurumu hem de Başbakanlık bu olayı ciddiye alıyor ve güvenlik önlemlerini gözden geçiriyor" dedi.

İngiltere'de böyle bir olay ilk kez yaşanmıyor.

1998'de de bir radyo DJ'i, dönemin Muhafazakar Parti lideri William Hague olduğunu söyleyerek, o zamanki başbakan Tony Blair'e ulaşmayı başarmıştı.

 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI