radyobir
radyobir

Başkente yılın ilk karı yağdı!..

Ankara'da sabah saatlerinde yılın ilk kar yağışı meydana geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, Ankara ve İstanbul başta olmak üzere yurdun birçok yerinde bugün sağanak yağış bekleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) de Twitter hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul'da bu gece ayaz beklendiğini duyurdu. Hava sıcaklığının perşembe gününden itibaren ise yurt genelinde artmaya başlayacağı tahmin ediliyor. TEM ve D-100 Karayolu'nun Bolu Dağı geçişinde etkili olan kar yağışı ulaşımı yavaşlattı.

16 Kasım 2016 10:04 | Kategori: Yaşam

Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün yurdun geneli parçalı ve çok bulutlu, kuzey, iç ve doğu kesimleri yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Doğu Anadolu ile Kütahya çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli yağmur, öğle saatlerinden itibaren Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun orta kesimlerinde yoğun kar yağışı bekleniyor. Gece saatlerinde İç Ege, İç Anadolu'nun doğusunda yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Bolu’da sabahın erken saatlerinden itibaren kar yağışı etkili oldu. Kar, ara ara kent merkezinde de serpiştirdi. Ancak zeminde etkili olmadı. Kar yağışı, TEM ve D-100 Karayolu’nun Bolu Dağı geçişinde ise ulaşımı olumsuz etkiledi. Yol kenarları, yeşil alanlar beyaz örtüyle kaplandı. Bölgede kar kalınlığı yer yer 10 santime ulaştı. Karayolları ekipleri kar temizleme ve tuzlama çalışması yaptı. Kar nedeniyle ulaşım yavaşlasa da aksama yaşanmadı. Sürücüler, elektronik ve ışıklı tabelalar ile yavaş gitmeleri konusunda uyarıldı. Trafik ekipleri de güzergahta önlemlerini artırdı.

Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz'de kuzey yönlerden, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güney yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

AKOM İSTANBULLULARI UYARDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) de Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İstanbul bugün parçalı ve yer yer çok bulutlu. Bu gece ayaz oluşacak! Hafta sonu güneşli ve ılık geçecek. Cuma - Pazar arası hava güneşli.

İstanbul bugün parçalı ve yer yer çok bulutlu. Bu gece AYAZ oluşacak! Hafta sonu GÜNEŞLİ ve ILIK geçecek. Cuma - Pazar arası hava güneşli.
09:24 - 16 Kasım 2016

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinden sonra hafif kar yağışlı 6
İstanbul: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, ilk saatler hafif yağmurlu 10
İzmir: Parçalı ve az bulutlu 13
Bursa: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, ilk saatler hafif yağmurlu 9
Adana: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı 22
Antalya: Parçalı ve az bulutlu 19
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, zamanla iç kesimlerinin yüksekleri karla karışık yağmurlu (Yağışların doğu kesimlerde kuvvetli olması bekleniyor) 10
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı (Yağışların; kıyı kesimlerde kuvvetli yağmur, iç kesimlerinde öğle saatlerinden sonra yoğun kar yağışlı geçmesi bekleniyor) 11
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde karla karışık yağmurlu, öğle saatlerinden itibaren yoğun kar yağışlı 8
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmurlu 16



BOLU DAĞI'NDA ULAŞIMA KAR ENGELİ 

Öte yandan TEM Otoyolu'nun Bolu Dağı Tüneli kesiminde dün akşam başlayan ve aralıklarla devam eden yağışın ardından kar kalınlığı yer yer 8 santimetreye ulaştı. Sürücülerin zaman zaman zor anlar yaşadığı Bolu Dağı Tüneli viyadüklerinde, karayolları ekipleri karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler ayrıca sürücüleri, ışıklı tabelalarla, kar yağışı nedeniyle dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Bolu Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri ise sürücülerden, araçlarına kış lastiği taktırmadan Bolu Dağı geçişini kullanmamalarını, yakın takip ve hatalı sollama yapmamalarını istedi. Bu arada Bolu kent merkezinde de sabah saatlerinden itibaren kar yağışı başladı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI