radyobir
radyobir

Basketbol Ligi başlıyor!..

Spor Toto Basketbol Ligi 2016-2017 sezonu, cumartesi günü başlıyor. Birbirinden iddialı takımların yer aldığı bu ligde hangi takımlar neler yapmış; hep birlikte göz atalım.

08 Ekim 2016 07:54 | Kategori:

Bertan ERMAN

Spor Toto Basketbol Ligi 2016-2017 sezonu, cumartesi günü başlıyor. İşte ligde mücadele edecek takımlar ve son durumları...



ANADOLU EFES

İstanbul’un köklü takımı, geçtiğimiz sezona Pınar Karşıyaka’yı son saniye basketiyle yenip Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kazanarak başlasa da,  sezonun geri kalanında beklentileri karşılayamadı. Türkiye Kupası çeyrek finalinde Pınar Karşıyaka’ya boyun eğmiş ve Euroleague’de Top 16 turunun ötesine geçememişti. Playoff’ların başlamasına az bir zaman kala deneyimli antrenör Dusan Ivkovic’le yollarını ayırmış, sezonun kalan bölümünde takımı Ahmet Çakı’ya emanet etmişti. Normal sezonu averajla lider tamamlayan Efes, playoff ilk turunda Gaziantep’i, yarı finalde Darüşşafaka Doğuş’u süpürerek finale kaldı. Final serisinde Fenerbahçe’ye 4-2 kaybeden lacivert beyazlılar 2009’dan beri kazanamadığı lig şampiyonluğuna bir yıl daha hasret kaldı. 
Yeni sezonda eski günlerine geri dönmek isteyen Efes, başantrenörlüğe, 2010-2011 sezonu takımı çalıştıran ve geçtiğimiz sezon Baskonia’yı Euroleague’de Final Four’a taşıyan Velimir Perasovic’i getirdi. Geçen sezon beklentilerin altında kalan Jon Diebler, Nenad Kristic ve Alex Tyus’ı Galatasaray Odeabank’a gönderen Efes, Hırvat oyuncusu Dario Saric’i NBA’e uğurladı. Yerli rotasyondan Birkan Batuk, Darüşşafaka Doğuş’a transfer olurken, genç oyuncuları Okben Ulubay ve Emircan Koşut’u, Yeşil Giresun Belediye’ye gönderdi.
Buna karşılık Anadolu Efes, Pota altını kuvvetlendirdi. 4 numaralı pozisyonda Saric’in yerini Tyler Honeycutt ve DeShaun Thomas ile doldurdu. Yedek pivot eksikliğini Gran Canaria’dan Alen Omic’le gideren lacivert beyazlılar, geçen sene bekleneni veremeyen Diebler’ın yerine şutör guard Bryce Cotton transfer edildi. Sezon öncesi Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı Fenerbahçe’ye kaptırsa da, Efes yine şampiyonluğun önemli adayları arasında…



BANVİT

Bandırma temsilcisi, geçtiğimiz sezonun ne yapacağı kestirilemeyen takımıydı. 2 sezon önce Eurocup’ta yarı final oynayan Banvit’in, üzerine koyup koyamayacağı soru işaretiydi. Kadrosunu büyük ölçüde değiştiren Banvit, Selçuk Ernak yönetiminde önceki sezonun uzağında bir sezon geçirdi. Eurocup’ta Son 16’da EA7 Emporio Armani Milano’ya elenen Banvit, Spor Toto Basketbol Ligi’nde normal sezonu 5. Bitirdi ve Playoff ilk tur serisinde Darüşşafaka Doğuş’a kaybetti. 
Önümüzdeki sezon, FIBA’nın ULEB’e karşı düzenleyeceği Basketbol Şampiyonlar Ligi’nin ilk takımlarından olma onuruna erişen Banvit, bu sezon da kadrosunda pek çok değişikliğe gitti. Başantrenörlüğe Sloven Saso Flipovski’yi getiren Banvit, yabancı rotasyonunda, Gasper Vidmar hariç bütün oyuncularını gönderdi. Geçen sezon Spor Toto Basketbol Ligi’nin sayı ve ribaund kralı olan Andrien Moerman, Euroleague’de oynamak istedi ve Darüşşafaka Doğuş’un yolunu tuttu. A.J. Slaughter, Jackie Carmichael, Keith Simmons’la da yollarını ayıran Banvit, yeni yabancılara kapılarını açtı.  Moerman’ın yerini Trabzonspor Medical Park’tan Damian Kulig’le dolduran Bandırma ekibi, 3 numaralı pozisyona Edo Muric ve Gediminas Orelik’i transfer etti. Turuncu yeşilliler, Jordan Theodore ve Jeremy Chappell transferleriyle de yabancı transferlerini tamamladı. Yerli rotasyonunu, basketbol şubesini kapatan Konyaspor’dan Doğukan Sönmez ve Merthan Mutlu ile güçlendiren Banvit, her sezon olduğu gibi yine ne yapacağı merak edilen takımlardan biri…



BEST BALIKESİR

Geçen sezon Türkiye Basketbol 1. Ligi’nde pek çok kişinin Tofaş’la birlikte güçlü kadrosuyla bir hayli iddialı olan Acıbadem Üniversitesi’nin çıkacağını düşünüyordu. Ancak bir şehir hariç…
Balıkesirliler, basketbol takımlarının en büyük desteği oldu ve normal sezonu 6. Sırada tamamlayan Best Balıkesir, Playoff müsabakalarında Denizli (Bu sene kapatıldı) ve Acıbadem Üniversitesi’ni saf dışı bırakarak Spor Toto Basketbol Ligi’nde ilk defa mücadele etme hakkı elde etti. 
Bu sezondan itibaren Spor Toto Basketbol Ligi’nin kalıcı ekiplerinden olmak isteyen Best Balıkesir, kadrosunu sil baştan hazırladı ve geçen sezon TB1L’de mücadele etmiş basketbolculardan kimse kalmadı. 
Yepyeni transferlerle Spor Toto Basketbol Ligi macerasına başlayacak olan Best Balıkesir, genç yerli rotasyonunun yanına deneyimli bir yabancı rotasyonu oluşturdu. Daha önce ülkemizde Rönesans Ted Ankara Kolejliler forması giymiş Vladimir Golubovic, bir dönem Pınar Karşıyaka ve Erdemir formalarıyla izlediğimiz Leon Williams ve geçtiğimiz sezon Konyaspor Basket’te süre alan Valentin Pastal, bu sene Best Balıkesir için ter dökecekler. Turuncu mavililerin en dikkat çeken transferi, geçen sezon Maccabi Fox Tel-Aviv’den kadrosuna kattığı Nijerya Asıllı Amerikalı forvet Ike Ofoegbu. 31 yaşındaki veteran oyuncunun ne yapacağı merak konusu…
Bu sene Banvit’le derbi maçlarına da çıkacak olan Best Balıkesir, taraftarlarının desteğiyle de renkli bir ekip olacağını gösteriyor.



BEŞİKTAŞ SOMPO JAPAN

3 kupayla tamamladıkları efsanevi 2011-2012 sezonunun ardından düşüşe geçen Beşiktaş Sompo Japan, son 2 yılda playoff dışında kalarak, hem otoriterlerin, hem de taraftarlarının büyük hayal kırıklığı oldu. Geçen sezona önemli aşamalar kaydedebilecek potansiyele sahip kadrosuyla kara kartallar, ligde playofflara kalamamasının yanı sıra, Eurocup ilk tur maçlarından ötesini göremedi ve Türkiye Kupası’na da katılamadı. Bu kötü gidişata "DUR!” demek için Beşiktaş Başkanı Fikret Orman düğmeye bastı. 
İlk olarak teknik kadroyu yenileyen Beşiktaş SJ, son yıllarda güçlü İstanbul takımlarına karşı kafa tutup Pınar Karşıyaka’ya yıllar sonra kupalar kazandıran Ufuk Sarıca ve ekibini takımın başına getirdi. Oyuncularda da büyük değişikliklere giden siyah beyazlılarda geçen sezondan Muratcan Güler, Cenk Akyol ve Doğan Şenli takımda kaldı. Rakiplerine karşı 3 sayı tehdidi oluşturacak bir kadro kuran Beşiktaş SJ, yabancı rotasyonuna Michael Thompson, Michael Roll ve Kyle Weems gibi şut yeteneği iyi olan isimleri kadrosuna kattı. Bunun haricinde 4 numaralı pozisyona NBA patentli Earl Clark’ı takıma getiren kara kartallar, pota altına bir dönem Olin Edirne ve Banvit formaları giyen Vladimir Stimac’ı kadrosuna kattı. Ayrıca kısa forvet pozisyonunda oynayan D.J. Strawberry, bir sene aranın ardından Ufuk Sarıca’nın yeniden öğrencisi olacak.
Yerli rotasyonda görev adamı rolünü üstlenebilecek oyuncuları transfer eden Beşiktaş SJ, daha önce başantrenör Ufuk Sarıca ile çalışan Erkan Veyseloğlu ve Kenan Sipahi’yi kadrosuna dahil etti. Sertaç Şanlı, İlkan Karaman ve Şafak Edge ile kadrosunu tamamlayan kara kartallar, altyapıdan Bekir Karlı’yı A takımına yükseltti.
Geçen yıllarda Pınar Karşıyaka ile sürpriz başarılara imza atan Ufuk Sarıca, aynı sürprizleri bu sene siyah beyazlılarla yapmak istiyor. Beşiktaş SJ, aynı zamanda FIBA’nın düzenleyeceği Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek.



DARÜŞŞAFAKA DOĞUŞ

Geçtiğimiz sezon tarihinde ilk defa Euroleague’de boy gösteren Darüşşafaka Doğuş, bir önceki sezonun üstüne kattı ve Türkiye Kupası’nı son saniye basketiyle kaçırdı. Spor Toto Basketbol Ligi’nde yarı finale kadar çıkan Daçka, ilk Euroleague macerasında Top 16’ya kadar çıkmayı başardı. 
Yeni sezon hedeflerini daha da büyüten Darüşşafaka Doğuş, baş antrenör Oktay Mahmuti ile yollarını ayırdı ve son 1.5 sezonunu NBA ekiplerinden Cleveland Cavaliers’ı çalıştıran başarılı coach David Blatt’i takımın başına getirdi. Geçen sezondan Serhat Çetin, Emir Preldzic, Milko Bjelica, Reggie Redding, Manuchar Markoishvili ve Jamon Gordon’la yollarını ayıran yeşil siyahlılar, kadrosunda boşalan yerleri iyi bir şekilde doldurdu. Brose Basket Bamberg’den Brad Wannamaker ve Bilbao’dan Dairis Bertans’ı kadrosuna katarak şut gücünü yükseltti. Kısa forvet pozisyonuna James Anderson ve Will Clyburn’ü kadrosuna katan Daçka, geçen sezon Spor Toto Basketbol Ligi’nin sayı ve ribaunt kralı Andrien Moerman’ı transfer etti.
Yerli rotasyona Anadolu Efes’ten takımına kattığı Birkan Batuk’u takımına dahil eden Darüşşafaka Doğuş, hazırlık maçlarında 11’de 11 galibiyetle hem Türkiye’deki hem de Euroleague’deki rakiplerine gözdağı verdi. Türkiye’de basketbol liginin profesyonelleşmesinden bu yana şamiyonluğu bulunmayan Daçka, yıllardır beklediği mutlu sona ulaşmak istiyor.



DEMİR İNŞAAT BÜYÜKÇEKMECE

2011 yılında kurulan İstanbul ekibi Demir İnşaat Büyükçekmece, geçen sezon ilk kez mücadele ettiği Spor Toto Basketbol Ligi’nde sürpriz galibiyetlere imza attı ve mütevazı kadrosuyla taraflı tarafsız herkesin takdirini kazandı. Playoff’u son maçta kaçıran B.Çekmece, Türkiye Kupası’nda da boy gösterme başarısı elde etti. Önümüzdeki sezon ilk defa Avrupa’da mücadele edecek olan Demir İnşaat Büyükçekemce, FIBA’nın 2. Kupası olan Europe Cup’ta ülkemizi temsil edecek.
Yeni sezon öncesi Antwayne Robinson, Erik Murphy, Predrag Samardziski, Erwing Walker ve Michael Roll’la yollarını ayıran B.Çekmece, bu oyuncuların yerlerini doldurmayı başardı. Clevin Hannah ve Kenny Hayes gibi atletik guardları takımına dahil eden göl canavarları, uzun rotasyonunu Boşnak Andrija Stipanovic ve İtalyan Angelo Caloirao transferleriyle tamamladı.
Yerli rotasyonu için Mutlu Akpınar ve Ramazan Tekin’i  kadrosuna katan Demir İnşaat Büyükçekmece, genç başantenör Özhan Çıvgın’ın önderliğinde yeni sürprizler yapmaya hazırlanıyor.



FENERBAHÇE

Aslında Fenerbahçe için ne desek az kalır. Geçen sezon hem Spor Toto Basketbol Ligi’ni, hem de Türkiye Kupası’nı mutlu sonla tamamlayan Fenerbahçe, THY Euroleague’de final oynayarak tarih yazdı.
Kadrosunu büyük ölçüde koruyan Fenerbahçe’de, adları NBA ile anılan Jan Vesely, Ekpe Udoh ve Bogdan Bogdanovic, bir sene daha çubuklu sarı lacivert formalarıyla ter dökecek. Geçen sezonun ortasında takımdan ayrılan Ömer Faruk Yurtseven’in yerini Anadolu Efes’ten Ahmet Düverioğlu ile dolduran Fenerbahçe, EA7 Emporio Armani Milano’ya transfer olan Ricky Hickman’ın yerine, geçen sezon Avelino formasıyla İtalya Ligi’nin en değerli oyuncusu olan James Nunnally’i getirdi.
Sezona Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kazanarak yeni sezona moralli girecek olan Fenerbahçe, Spor Toto Basketbol Ligi ve THY Euroleague’in bir numaralı favorisi olarak gösteriliyor. Obradovic ve öğrencilerinin tek amacı, bütün kupaları kazanmak…



GALATASARAY ODEABANK

Geçen sezon, Galatasaray Odeabank adına gücünü yeniden kanıtlamak için önemli bir sezondu. Nitekim, sarı kırmızılılar bunu başardı ve ULEB’in ikinci büyük organizasyonu olan Eurocup’ı kazanarak, 1996’da Efes’in kazandığı Koraç Kupası seviyesinde bir zaferi Türkiye’ye 20 yıl sonra yeniden yaşattırdı. 
Türkiye’de istedikleri başarıyı yakalayamasalar da, Avrupa zaferiyle yeniden THY Euroleague’de mücadele etme hakkı kazanan Galatasaray Odeabank, bu başarıyı daha da geliştirmek istiyor.
Sezon sonu Chuck Davis’in emekliye ayrılması ve Pınar Karşıyaka ile İzmir’de oynanan Spor Toto Basketbol Ligi playoff maçında yasaklı madde kullandığı tespit edildiği için 1 yıl basketboldan men cezası alan Stephane Lasme’nin takımdan ayrılması, Cimbom’un pota altına yeni takviyeler yapmasına sebep oldu. Anadolu Efes’ten Alex Tyus’la Nenad Kristic’i transfer eden Galatasaray Odeabank, Bayern Münih’ten Deon Thompson’ı renklerine bağladı. Kristic’in hazırlık maçları sonrasında aldığı emeklilik kararının ardından sarı kırmızılılar, yeni bir uzun arayışına girdi. Geçen sezon NBA’de Utah Jazz forması giyen Alman pivot Tibor Pleiß’ı kadrosuna katan Cimbom, bu sorunu gidermiş oldu. Yeniden Çin’e yolcu olan Errick McCollumn’un yerine ABD’li guardlar Russ Smith, Justin Dentmon ve Jon Diebler’ı kadrosuna katan Galatasaray Odeabank, kısa rotasyonunu da geliştirmiş oldu.
Sezon öncesi EA7 Emporio Armani Milano ile oynana hazırlık maçında sağ diz iç menisküsünden sakatlık geçiren Vladimir Micov’dan bir süre yararlanamayan Galatasaray Odeabank, geçen sezonu Darüşşafaka Doğuş’ta kiralık oynayan Emir Preldzic’i kadrosuna kattı. Yerli rotasyona Orhan Hacıyeva ve Can Korkmaz takviyelerini yapan Galatasaray Odeabank’ta Şafak Edge, Doğukan Şanlı ve Duşan Cantekin’le yollarını ayırdı.
Farklı meziyetlerdeki oyuncuları takım içinde iyi harmanlayan başantrenör Ergin Ataman önderliğindeki Yenilmez Armada, Spor Toto Basketbol Ligi’nin önemli favorilerinden biri…



GAZİANTEP BASKETBOL

Geçen sezon, ligde playoff öncesi oynadığı son maçta Rönesans Ted Ankara Kolejliler’i yenen Gaziantep, 8. sıradan playoff maçlarına kalmayı başarmıştı. İlk turda Anadolu Efes’e elenen Gaziantep Basketbol, FIBA Europe Cup’a katılmaya hak kazandı. Ancak 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi, basketbolu da vurmuştu.
Bu yüzden sezon öncesi sponsorunu kaybeden Gaziantep, sezonun başlamasına az bir zaman kala yeni bir sponsor bulamadı. Gaziantep’in sponsor kaybı, Jawad Williams ve Earl Calloway gibi önemli yıldızlarını kaybetmesine sebep oldu. Yerli oyuncularının önemli bir kısmını takımda tutmayı başaran Gaziantep Basketbol, Will Cherry ve Marcus Denmon gibi önemli guardları kadrosuna katmayı başardı. Jawad Williams’ın AEK’e transfer olmasıyla 4 numaralı pozisyona 36 yaşındaki veteran uzun Marcus Haislip ve Bulgaristan’dan Deyan Ivanov’u renklerine bağlayan Gaziantep, bu sene playoff için biraz uzakta… Buna rağmen Spor Toto Basketbol Ligi’nin renkli ekiplerinden Güneydoğu Anadolu’nun tek temsilcisi, şehrini en iyi şekilde ligde ve Avrupa’da temsil etmeye hazır…



İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SK

Geçtiğimiz sezon için küme düşme adaylarından İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ligin 6. Haftası bittiğinde sadece bir galibiyeti bulunuyordu. Bu kötü başlangıcın faturası başantenör Drasko Pranovic’e kesildi ve takımdan gönderildi. Sloven antrenörün yerine gelen Ertuğrul Erdoğan, turuncu lacivertli İstanbul takımını toparlamış ve ligde kalmasını sağlamıştı.
Kadrosunu büyük ölçüde koruyan İBB, TB1L takımlarından Nesine.com Eskişehir Basket’e transfer olan Cemal Nalga’nın yerini, Amerikan pota altı oyuncusu Jarvis Varnardo ile doldurdu. Oyun kurucu pozisyonuna deneyimli guard Earl Calloway’i getiren İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bu sene de ligde kalıp kalamayacağını izleyeceğiz.



MURATBEY UŞAK SPORTİF

Başantrenör Ozan Bulkas’ın yönetiminde her sezon genç ve dinamik kadrolarıyla playoffları gören Muratbey Uşak Sportif, geçen sezonu 7. sırada tamamlayarak playoff ilk tur serisinde Fenerbahçe ile eşleşmiş ve rakibini yenemeden ilk turda elenmişti. Konumu itibarıyla FIBA’nın ilk kez düzenleyeceği Basketbol Şampiyonlar Ligi ön eleme turuna hak kazanan Ege temsilcisi birçok yabancı oyuncusuyla yollarını ayırdı. Geçen sezondan sadece Litvanyalı uzun Evaldas Kairys’i takımda tutan Muratbey Uşak Sportif, İsrail Ligi’nin en değerli oyuncusu seçilen Darryl Monroe’yu renklerine bağladı. Shaquille McKissic, Rolands Freimanis, Mark Lyons ve Jeremy Hazzel gibi takıma dinamizm katacak yabancı oyuncuları kadrosuna katan Aşigolar, Trabzonspor MedicalPark’tan Hakan Demirel ve Berkay Candan’ı transfer ederek, önceki sezonlara göre biraz daha deneyimli bir kadro kurdu. 
İlk maçta 93-90 sayı farkla yendiği Romanya takımı U-BT Cluj’u deplasmanda 85-66 yenen Muratbey Uşak Sportif, FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde yer alacak. Aşigolar, bu sezon da pek çok takımın canını yakacak gibi gözüküyor.



PINAR KARŞIYAKA

2014-2015 sezonunda, ligdeki 15 senelik İstanbul hegemonyasına son verip kupayı İzmir’e götüren Pınar Karşıyaka, geçen sezon hayal kırıklığı yaşadı. Oyuncuların takıma adapte olamaması, sakatlıklar ve yapılan transfer değişiklikleri, yeşil kırmızılıların şampiyonluktan sonra parlak bir sezon geçirememesine neden oldu. THY Euroleague’de Top 16’ya kalamayan Kaf-Kaf, Eurocup’ta mücadele etmeye devam etti ve son 16 serisinde bir diğer temsilcimiz Galatasaray Odeabank’a elendi. Spor Toto Basketbol Ligi’ni normal sezonda 6. Sırada tamamlayan Pınar Karşıyaka, playoff ilk tur serisinde yine Galatasaray Odeabank engeline takıldı. Türkiye Kupası’nda yarı finale kadar gidebilen İzmir temsilcisi, yeni sezon öncesi yeni yapılanmaya gitti.
Başantrenör Ufuk Sarıca’nın Beşiktaş Sompo Japan’a gitmesiyle boşalan koltuğa, bir dönem Trabzonspor MedicalPark’ı çalıştıran Nenad Markovic getirildi. Takım kadrosunda büyük bir değişikliğe giden Pınar Karşıyaka’da geçen sezondan Soner Şentürk, Muhammed Baygül ve Egemen Güven takımda kaldı. Yeşik kırmızılılar, guard pozisyonlarına J’Cowan Brown ve Kevin Dillard’la birlikte Polonya Ligi’nin en değerli oyuncusu Mateusz Ponitka’yı transfer etti. Forvet tercihlerini deneyimli ve atletik oyunculardan yana kullanan Pınar Karşıyaka, NBA patentli DaJuan Summers ve eski Harlemli Brent Petway’i kadrosuna kattı. Pota altına Khimki’den Josh Boone’u renklerine bağlayan Kaf-Kaf, yerli rotasyon için Gani Erdi Gülaslan’ı transfer etti. Bu sezon FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek olan Pınar Karşıyaka, yeni başarılara imza atmak istiyor.



RÖNESANS TED ANKARA KOLEJLİLER

Türk Telekom’un küme düşmesinin ardından Spor Toto Basketbol Ligi’nin tek Ankara takımı olarak mücadele edecek olan Ted Ankara Kolejliler, geçen sezon iyi bir kadro kurmasına rağmen kümde düşmekten son anda kurtulmuştu.
Sezon öncesinde Kolejliler, kadrosunu sıfırdan oluşturdu. 23.5 yaş ortalamasına sahip olan başkent takımı, yerli rotasyonunu alt kümelerde mücadele eden oyunculardan oluşturdu. Ted Ankara Kolejliler, yabancı rotasyonuna ABD’li Dominique Morrison, Devin Thomas, Jason Love ve Shannon Shorter’ı kadrosuna kattı. Hazırlık maçlarında Yeşil Giresun Belediye ve Mamak Bld. Ankara DSİ’ye yenilen Kolejliler’i bu sezon zorlu günler bekliyor.



TOFAŞ

1999 yılında Rashard Griffith - David Rivers – Mehmet Okur üçlüsüyle ortalığı kasıp kavuran Tofaş, ilerleyen yıllarda eski günlerine dönmekte zorluklar çekmiş ve 2014-2015 sezonunda küme düşmekten kurtulamamıştı. Geçen sezon küllerinden doğmak isteyen Bursa takımı, yeni salonuna kavuştu ve TB1L’de şampiyon olarak yeniden Spor Toto Basketbol Ligi’ne yükseldi. 
Orhun Ene yönetimindeki Bursa temsilcisi, TB1L’de şampiyon olan kadrosunu büyük bir ölçüde korudu. Şampiyon kadroya Sırp guard Vasilije Micic ve Dominikli Ronald Roberts takviyelerini yapan Tofaş, NBA patentli forvet Jordan Hamilton’ı renklerine bağladı. Bu sezondan itibaren yeni bir renk ve yeni bir logoyla mücadele edecek olan Tofaş, eski yıllarına geri dönmek istiyor.



TRABZONSPOR MEDICALPARK

2014-2015 sezonunda Spor Toto Basketbol Ligi’nde yarı final oynayarak önemli bir başarıya imza atan Trabzonspor MedicalPark için geçen sezon pek parlak geçmemişti. Karadeniz fırtınası, Eurocup’ta son 32 tururnda gruptan çıkamamış ve ligde playoff dışında kalmıştı. 
Yeni sezon için başantrenörlüğe Sergey Bazarevic’i getiren bordo mavililer, takım kadrosunda da önemli değişikliklere gitti. Geçen sezondan sadece Dwight Hardy’i takımda tutan Trabzonspor MedicalPark, yerli rotasyonuna Duşan Cantekin, Erolcan Çinko ve Anton Odabaşı gibi takıma enerji verecek dinamik oyucuları transfer etti. Yabancı rotasyonuna Kenny Kadji, Kristijan Nikolov, Malcolm Lee ve Stefan Moody’i takıma getiren Trabzonspor MedicalPark, deneyimli forvetler Julian Wright ve Caleb Green’i renklerine bağladı. Karadeniz fırtınası, 2 sezon önceki başarılarını yenilemek istiyor.



YEŞİLGİRESUN BELEDİYE

Geçtiğimiz sezon ilk kez mücadele ettiği Spor Toto Basketbol Ligi’nde kümede kalmayı başaran Yeşil Giresun Belediye, 15 Temmuz darbe girişiminden etkilenen bir diğer takım oldu. Karadeniz temsilcisi, tıpkı Gaziantep Basketbol gibi sponsorunu kaybetti. Ancak Çotanaklar, sponsor kaybına rağmen önemli transferler gerçekleştirdi.
Altyapılarda önemli işler çıkaran Türk oyuncularla yola çıkacak olan Yeşil Giresun Belediye, Darüşşafaka Doğuş’tan Doğuş Özdemiroğlu’nu, Anadolu Efes’ten Okben Ulubay ve Emircan Koşut’u, Pertevniyal’den Efe Beşok ve Samet Gülek’i ve Beşiktaş SJ’den Enes Taşkıran ve Ömer Utku Al’ı kadrosuna kattı. İTÜ’den Şuacan Pişkin, Gaziantep’ten Gökhan Şirin ve Pınar Karşıyaka’dan İnanç Koç transferleriyle yerli rotasyonunu güçlendiren Çotanaklar, 3 yabancı oyuncuyla ligin en az yabancı oyuncusuna sahip takımını kurdular.
Anthony Gill ve Malcolm Armstead transferleriyle birlikte NBA patentli guard Ricky Ledo’yu kadrosuna katan Yeşil Giresun Belediye, bu sezon lige ayrı bir renk katacak.
  
SPOR TOTO BASKETBOL LİGİ 1. HAFTA PROGRAMI

8 Ekim Cumartesi

Demir İnşaat Büyükçekmece - Trabzonspor MedicalPark (15.00)
Rönesans Ted Ankara Kolejliler - Beşiktaş Sompo Japan (16.00)
Pınar Karşıyaka - Banvit (18.00)
Yeşil Giresun Belediye - Gaziantep Basketbol (18.00)
Darüşşafaka Doğuş - Tofaş (19.00)

9 Ekim Pazar

Muratbey Uşak Sportif – Fenerbahçe (15.00)
Galatasaray Odeabank – Best Balıkesir (17.00)
İstanbul BŞB – Anadolu Efes (19.00)

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI