radyobir
radyobir

İstifa etmedi, azil süreci başladı

Bloomberg'e konuşan üst düzey bir hükümet yetkilisi ABD Başkanı Donald Trump ile Başkan Yardımcısı Mike Pence'in Kongre baskınından sonra ilk kez görüştüğünü ve Pence'in Trump'ın azledilmeyeceği ya da istifa etmeyeceği sinyali verdiğini belirtti

12 Ocak 2021 09:45 | Güncelleme :12 Ocak 2021 11:25 | Kategori: Dünya

ABD Başkanı Donald Trump ile Başkan Yardımcısı Mike Pence'in Kongre baskınından sonra ilk kez görüştüğü ve Trump'ın görev süresi dolana dek birlikte çalışacaklarını söylediği belirtildi.

Bloomberg'e konuşan üst düzey yetkiliye göre Pence, Trump'ın azledilmesini veya istifa etmesine yönelik talepleri reddedeceği sinyali verdi.

Bu gelişme, Trump'ın 20 Ocak'ta görev süresi dolana kadar görevde kalacak beklentisini de güçlendiriyor. Konuya yakın iki kaynak, Trump ve Pence'in Kongre baskınından beri ilk kez görüştüğünü belirtti. İkilinin 4 yıllık süreçte yaşananlar ve gelecek haftaya dair olumlu görüşmelerde bulunduğu ifade edildi.

Oval Ofis'te görüşen ikili, Kongre baskınını yapan göstericilerin Trump'ı temsil etmediği ve görev süreleri dolana kadar ülke çıkarları için çalışmaya devam etme konusunda hemfikir oldular.

Temsilciler Meclisi'ndeki Demokratlar Pence'in azil sürecini başlatmaması durumunda Trump'ı azletmek için düğmeye bastı. Demokratlar Trump'ı 'halkı isyana teşvik etmek'le suçlayarak ikinci azil sürecini başlattı.

Çıkan olaylar, Pence'in ABD Anayasası'nın Başkanın görevden azledilebilmesini öngören 25. maddesini uygulamaya koyması için bir tasarı sunma beklentisini artırmıştı ancak ikilinin yeniden görüşmeleri istifa veya azil sürecini ortadan kaldırmış görünüyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI