radyobir
radyobir

Baykuş için yakalama kararı çıktı!..

Hollanda'nın Purmerend kentinde insanlara saldıran puhu kuşunun yakalanması için profesyonel avcı görevlendirildi. Kuş, yakalandıktan sonra koruma altına alınacak.

04 Mart 2015 11:47 | Güncelleme :04 Mart 2015 12:32 | Kategori: Dünya

Purmerend Belediyesi'nin bağlı olduğu Kuzey Hollanda Eyaleti, koruma altındaki hayvanlar arasında bulunan puhu kuşunun yakalanması için gerekli izni verdi. Belediye sözcüsü, kenti teyakkuza geçiren kuşun yakalanması için profesyonel bir avcının görevlendirildiğini, puhu kuşunun yakalandıktan sonra geçici olarak hayvan barınma merkezinde tutulacağını söyledi.

HALKA UYARI: ŞEMSİYESİZ DIŞARI ÇIKMAYIN

Purmerend Belediyesi'nden yapılan açıklamada da kuş yakalanana kadar kent sakinlerine akşamları dışarı çıkarken yanlarında şemsiye bulundurmaları çağrısında bulunuldu. Kuzey Hollanda Eyaleti'nde puhu kuşlarına sık rastlanmadığına işaret edilen açıklamada, söz konusu kuşun başka bir yerden kaçmış olabileceği kaydedildi. 
Puhu kuşu, Purmerend kentinde ondan fazla kişiyi pençeleriyle yaralamıştı. Kent sakinleri, saldırıya uğramamak için akşamları sokağa kask ve şapka takarak çıkmaya başlamıştı.

'KAFESTE YAŞADIYSA İNSANLARI YİYECEK SANIYOR OLABİLİR'

Hollanda Baykuş Vakfı, hayvanın bu alışılmamış tavrının, kafeste tutulduysa insanları yiyecekle bağdaştırmasından ya da çiftleşme sezonunun başlamasıyla artan hormon seviyesinden kaynaklanıyor olabileceğini açıklamıştı. Dünyanın en büyük baykuş türlerinden Avrupa puhu kuşunun ağırlığı 3 kiloya, kanat açıklığı da 1 metre 80 santimetreye ulaşabiliyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI