radyobir
radyobir

Bebek gibi cilt için muz maskesi

Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek, bebek gibi cilt için muz maskesi önerisinde bulundu.

22 Kasım 2016 11:56 | Kategori: Sağlık

Dermatec Polikliniği Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek, yaptığı açıklamada, "Çağımızda artık güzellik ve genç görünüm çok değerli. Peki ama siz cilt sağlığı ve güzelliğiniz için doğru adımlar atıyor musunuz acaba? Unutmayın ki aynaya baktığınızda ışıl ışıl bir cilt görmek istiyorsanız, öncelikle ona değer vermelisiniz” dedi.

Su içmenin her mevsim cilt sağlığı açısından önemli olduğunu belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek, "Nemsizlik cildin düşmanıdır ve cildi kurutur. Cildinizin mevsim değişimlerine karşı dirençli olması için mutlaka su tüketmelisiniz. Yorgunlukta, uyku geldiğinde ya da gözler kaşındığında onları ovuşturmak herkesin yaptığı bir harekettir. Gözlerinizin etrafındaki deri çok ince olduğundan ileri geri ovmak, çizgilerin oluşmasına sebep olur. Olduğunuzdan yaşlı görünmek istemiyorsanız bu alışkanlığı hayatınızdan çıkarmalısınız” diye konuştu.

Muz’un cilt güzelliği için muhteşem bir besin olduğunu kaydeden Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek, daha sonra şunları söyledi; "Muzun içerisindeki bazı vitamin ve mineraller cildi güzelleştirir ve parlaklık verir.Özellikle muzun içeriğinde bulunan B vitamini yaşlanmaya karşı etkilidir ve yine muzdaki potasyum kuru cildi nemlendirir.Ezilmiş muzu krema ile karıştırın ve yüzünüze bu karışımı sürün. 30 dakika bekletin. Bu maske yüzünüzü nemlendirecek, besleyecek ve yumuşatacaktır.”

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI