radyobir
radyobir

"Bel Canto" Konseri Süreyya Operası'nda…

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, "Bel Canto" Konseri ile sanatseverler ile buluşuyor.

02 Şubat 2022 18:14 | Kategori: Opera ve Bale

"Bel Canto”….Türkçeye "güzel şarkı söyleme” olarak çevirilebilen bu ifade, 18.yy’dan  19.yy başlarına kadar İtalyan operasında popüler olan bir yorumlama tekniğidir. Bu tekniğe göre yorumlanan şarkıların hem sözleri hem de melodileri , seslendirenlerin renklendirme – süslemeleri ile anlamlandırılır. Ses aralıklarındaki zenginlik ve nüans "Bel Canto”  tarzı şarkı söylemenin belirleyicisidir. 

Bel Canto’nun en seçkin örneklerini , sanatseverler 4 Şubat akşamı Kadıköy Süreyya Operası’nda dinleyebilecekler. İtalyan Besteciler; Gioacchino Rossini, Gaetano Donizetti, Vincenzo Bellini’nin operalarından aryalar, konserin programını oluşturuyor.

Konserin solistleri; Işık Belen, Sezin Düzci, Evren Işık Yasemin, Ufuk Toker, Ayçin Sürücüer ve Emre Güngör. Piyanist ise Yuliya Bapova.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI