radyobir
radyobir

Belaruslu barış gücü askerleri göreve başladı

Belarus Savunma Bakanlığı, Kazakistan'a ulaşan Belaruslu barış gücü askerlerinin verilen görevleri yerine getirmeye başladığını belirtti.

08 Ocak 2022 08:54 | Kategori: Avrupa

Belarus Savunma Bakanlığı’nın açıklamasında, "KGAÖ barış gücü misyonunda yer alan Belaruslu askeri birlik tam kadro Kazakistan’a gelerek verilen görevleri yerine getirmeye başladı” ifadesine yer verildi.

Açıklamada, Belaruslu askerlere verilen görevler belirtilmedi.

Daha önce Belarus’un Kazakistan’a Özel Hareket Kuvvetleri’ne bağlı 103. Vitebsk Hava İndirme Tugayı’nın barış gücü bölüğünü gönderdiği bildirilmişti.

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Kazakistan’a gönderilen askerlerin kesinlikle sadece barış gücü misyonu yürüteceğini kaydetmişti. Lukaşenko, "Biz kimselerden yana savaşmıyoruz. Orada sadece tek bir barış gücü bölüğümüz olacak. Bunlar barış gücü. Barışın tesis edilmesine yardımcı olacağımızı Birleşmiş Milletler’e bildirdik. Kazakistan’a öldürmek ve hatta savaşmak için gelmedik. Biz barışçıl insanlarız. Askerlerimiz de barışçıl insanlar. Onlara yardım etmek için oraya geldik” diye konuşmuştu.

Almatı’da bir mahallede art arda 3 patlamadan sonra keskin kimyasal koku duyuldu

Sputnik Kazakistan muhabiri, Almatı şehrinin Türksib ilçesindeki bir mahallede art arda 3 patlamanın meydana geldiğini bildirdi.

Muhabir, "Patlamaları görmedim ama duydum. İnsanlar koşuşmaya başladı. Ben de panjurları kapadım, pencereden uzaklaştım ve ışığı kapattım” dedi.

Haberde, 3 patlamanın ardından havada keskin kimyasal kokunun oluştuğu belirtildi.

Nazarbayev heykelinin yıkıldığı anların yeni görüntüleri paylaşıldı

Taldıkorgan kentindeki ilk Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev heykeli önceki gün sökülmüştü. Bugün heykelin söküldüğü anların yeni görüntüleri sosyal medyaya yansıdı.

Eylemcilerin heykeli büyük bir kamyon yardımıyla devirdiği ve büyük bir sevinç yaşadığı, daha sonra heykele elindeki cisimlerle vurduğu görüldü.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI