radyobir
radyobir

Belvedere Şan Yarışması sonuçlandı

Uluslararası Şan Yarışmalarının arasında çok prestijli bir yeri olan ve gelecekteki dünyaca ünlü sanatçıları keşfetmesiyle ünlü Belvedere Şan Yarışması'nın Türkiye elemeleri, dün akşam Kadıköy Süreyya Operası'nda yapılan Final Konseri ile sonuçlandı.

16 Mayıs 2019 10:32 | Kategori: Kültür & Sanat

18 yıldır Uluslararası Belvedere Şan yarışmasının İstanbul elemelerinin gerçekleşmesinde büyük katkıları olan ve  gençler adına çok değerli çalışmalar yapan, geçtiğimiz aylarda yitirdiğimiz Bariton Sedat Öztoprak da barkovizyon gösterisiyle anıldı.



Birçok ülkede elemeleri yapılan yarışma, Kadıköy Belediyesi  ile   İstanbul Devlet Opera - Balesi desteği ve Beşiktaş Rotary Kulübü’nün sponsorluğunda gerçekleşti.  



Bu yıl da çok değerli jüri üyelerinin katılımıyla gerçekleşen Türkiye elemelerinde jüri,  Almanya Erfurt Operası Genel Müdürü Guy Montavon; Hamburg Operası eski Direktörü ve şu anda ise Baden-Baden "Canto” Ajans Dirtektörü olan  Constanze Könemann; Dresden, SemperOper genç sanatçı programı direktörü Thomas Cadenbach ve tabi ki İstanbul Devlet Opera ve Balesi eski Baş Rejisör’ü Aytaç Manizade, Besteci-Orkestra şefi Çetin Işıközlü ve Jüri Başkanı olarak İstanbul Devlet Opera ve Balesi Sanat Yönetmeni ve Müdürü  Suat Arıkan’dan oluşuyordu.  



Dereceye giren ilk dört yarışmacı; Alexey Gusev, Berk Dalkılıç, Ufuk Toker ve Beren Kader Fidan olarak belirlenirken,  bu yarışmacılara  Beşiktaş Rotary Kulübü tarafından Sedat Öztoprak anısına özel ödüller sunuldu.



Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI