radyobir
radyobir

Beşiktaş'a sıradışı teklif

Real Sociedad Kulübü, milli futbolcu Oğuzhan Özyakup için Beşiktaş'a sıra dışı bir teklifte bulundu.

20 Nisan 2016 10:27 | Kategori:

İspanyol ekibi Real Sociedad, 23 yaşındaki oyuncunun bonservisinin yarısı için siyah-beyazlılara tam 8 milyon euro önerdi. Griezmann’ı iki sezon önce 30 milyon euroya Atletico Madrid’e satan Sociedad’lı yöneticilerin, "Oğuzhan Özyakup bir sezon La Liga’da oynasın, değerini daha da artıralım. Satacağımız rakamı da paylaşalım” dedikleri belirlendi.

Real Sociedad, Beşiktaş’ın genç yeteneği Oğuzhan Özyakup’u gözüne kestirdi. İspanyol kulübünün, siyah-beyazlı yıldız için hazırladığı sürpriz teklifin detaylarına ulaşıldı. Buna göre Real Sociedad’ın, 23 yaşındaki milli oyuncunun bonservisinin yüzde 50’si için Beşiktaş’a 8 milyon euro önerdiği belirlendi.

"BİR SENE LA LİGA'DA OYNASIN"

İspanyolların, siyah-beyazlı kulübe, "Oğuzhan 1 sezon La Liga’da oynasın, değerini daha da artıralım. Satacağımız rakamı ikiye bölerek paylaşırız. Elinizde çok cazip bonservis bedeli karşılığında satabileceğiniz büyük bir yetenek var. Oğuzhan’ın Real Sociedad’a gelmesi büyük bir kulübe satışı için doğru tercih olacaktır” dedikleri öğrenildi.

TRANSFER BÜTÇELERİ 60 MİLYON EURO

Gelecek sezon için 60 milyon euroluk transfer bütçesi oluşturan İspanyol yöneticilerin, Beşiktaş’ı ikna etmek için daha önce yüksek rakamlara elden çıkardıkları futbolcuları örnek verdikleri belirtildi. Listenin ilk sırasında da bugünkü piyasa değeri 60 milyon euro olan Antoine Griezmann yer aldı. Real Sociedad’lı idarecilerin örnek sunduğu listede şu isimler yer aldı:

Griezmann (Atletico Madrid) 30 milyon euro. Claudio Bravo (Barcelona) 12 milyon euro. Illarramendi (Real Madrid) 32 milyon euro. Xabi Alonso (Liverpool) 16 milyon euro.

500 BİN EURO'YA ALINMIŞTI

Beşiktaş’ın, Arsenal’dan 4 yıl önce 500 bin euroya kadrosuna kattığı Oğuzhan Özyakup, siyah-beyazlı forma altında değerini katlarken, bonservisinin yüzde 50’si Avrupa futbol piyasasında 8 milyon euroya kadar yükseldi.

Real Sociedad bilindiği gibi Bruma’yı sezon başında satın alma opsiyonuyla Galatasaray’dan 1.9 milyon euroya kiralamıştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI