radyobir
radyobir

Beşiktaş'a kötü haber!.. Çalhanoğlu resmen...

Bundesliga takımlarından Bayer Leverkusen'in Türk futbolcusu Hakan Çalhanoğlu, İtalya'nın Milan kulübüne transfer oldu.

02 Temmuz 2017 18:32 | Güncelleme :02 Temmuz 2017 18:46 | Kategori:

Çinli yatırımcılar tarafından satın alındıktan sonra transferde gaza basan AC Milan'ın son transferi Hakan Çalhanoğlu oldu.

Milan Kulübü, Milano'ya gelen milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu 'nu renklerine bağladığını açıkladı.

Trabzonspor ile ön sözleşme imzaladıktan sonra transfer olmaktan vazgeçen ve bu neden FIFA tarafından 6 ay futboldan men cezası alan Hakan, Milan ile anlaştı. Yıldız futbolcunun önümüzdeki günlerde resmi sözleşmeyi imzalaması bekleniyor.

Milan Kulübü'nün resmi twitter hesabından yapılan açıklamada, "Hoşgeldin Çalhanoğlu" denilerek oyuncunun havaalanındaki karşılama fotoğrafları paylaşıldı.

Hakan Çalhanoğlu kimdir?

Hakan Çalhanoğlu, 8 Şubat 1994 tarihinde Mannheim, Almanya’da doğdu. Aslen Bayburtlu olan Hakan Çalhanoğlu, çok küçük yaşlarda Waldhof Mannheim altyapısında futbola başladı. 2009 yılında Karlsruher takımına geçti. Hakan Çalhanoğlu, 2011 yılında 17 yaşında iken Karlsruher A takımıyla antrenmanlara çıkmaya başladı. İlk defa 2011 yılının Kasım ayında bir hazırlık maçında A takımıyla birlikte sahaya çıktı. 5 Şubat 2012 tarihinde ilk remi maçında oynadı.
14 Ağustos 2012 tarihinde Hamburg takımına transfer oldu ancak eski takımında kiralık olarak görev yapmaya devam etti. Sezon sonunda attığı 17 golle gol krallığında dördüncü oldu. Karlsruhe, 2. Bundesliga'ya yükselirken, Çalhanoğlu da yılın en iyi 3. Lig futbolcusu seçildi.

2013-2014 sezonunda Hamburg takıma katıldı. 31 Ağustos 2013 tarihinde Eintracht Braunschweig maçında 79. dakikada oyuna giren Hakan Çalhanoğlu, bir dakika sonra ilk Bundesliga golünü atarken, 90. dakikada frikikle bir gol daha attı. 4 Temmuz 2014 tarihinde, Bayer Leverkusen'e 14,5 milyon euro bonservis bedeli ile tranfer olarak 5 yıllık sözleşme imzaladı. Hakan Çalhanoğlu, 31 Mart 2015 tarihinde hazırlık maçında Türkiye'nin 2-1 galibiyetiyle sonuçlanan Lüksemburg karşılaşmasının 87. dakikasında takımına galibiyeti getiren golünü attı.

Hakan Çalhanoğlu, 31 Mart 2015 tarihinde hazırlık maçında Türkiye'nin 2-1 galibiyetiyle sonuçlanan Lüksemburg karşılaşmasının 87. dakikasında takımına galibiyeti getiren golü kaydetti. Bu gol Türkiye formasıyla A takımlar seviyesinde attığı ilk gol oldu.[ Hakan Çalhanoğlu Bulgaristan ile oynanan hazırlık maçında bir tanesi frikikten olmak üzere iki gol attı. Daha sonra Çek Cumhuriyeti ile oynanan 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde bir gol atmış bu da a millî takım seviyesinde resmi maçlarda attığı ilk gol oldu. Türkiye'nin Hırvatistan ile oynadığı Dünya Kupası Eleme maçında frikikten gol atarak takımına 1 puan kazandırdı. Dünya Kupası Elemeleri 2. maçında penaltıdan 1 gol ve bir tane de asist yaptı. Hakan Çalhanoğlu a millî takım formasıyla çıktığı 25 maçta 8 gol attı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI