radyobir
radyobir

Beşiktaş seçime gidiyor

Vodafone Park Moda Merkezi'nde gerçekleştirilen olağan divan kurulu toplantısında yönetim kurulunda değişiklik amacıyla kısa süre içinde olağanüstü genel kurula gideceklerini açıklayan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, ekonomik önlemler konusunda da görüşlerini aktardı.

11 Ağustos 2018 13:28 | Güncelleme :11 Ağustos 2018 15:59 | Kategori:

Yeni bir yönetim kurulu için seçime gideceklerini açıklayan Orman şu ifadeleri kullandı: "Beşiktaş'ta çok zor bir süreci yürütüyoruz. Bu zor süreci yürütebilmemiz için heyecanımızın artması lazım. 6.5 sene içerisinde hepimiz yorulduk. Bu yorgunluğun haricinde bir silkelenmemiz lazım. Yönetim olarak da silkelenmeye ihtiyacımız var. Yönetim Kuruluyla alakalı seçime gideceğim. Yeniden bir yönetim kurulu, yeni bir güç, yeniden bir mücadeleye girebilmemiz için seçime gitme kararı alacağım. Aday olmak isteyenler, baskın bir seçim arkasında strateji olan bir seçim değildir. Burası Beşiktaş Kulübü. Aday olunmalıdır da. İsteyen herkes aday olabilir. Gelir, kamuoyuna ne söylemek istiyorsa konuşur.

'HODRİ MEYDAN, HERKES NE SÖYLEYECEĞİ VARSA GENELDE KURULDA SÖYLESİN'

Şimdi denetleme kurulu başkanımız birkaç şey söyledi. Dijitale dönün, TV'ye dönün diye. Birçok iş yapılması lazım. Bunların da ancak gücünü tam olarak almış yeni bir yönetim kuruluyla olabileceğini düşünüyorum. Bu nedenle kısa bir süre içerisinde seçime gideceğiz. Ben de yeni bir liste yapacağım. Aday olmak isteyenler, borcu düşürmek için projeleri olanlar, konuşanlar… Bunu kamuoyu önünde kulisini yapan bütün herkes için büyük bir fırsat olarak görüyorum. Buyursunlar adaylıklarını açıklasınlar. Bize nasıl yapacaklarını anlatsınlar. Biz de duyma fırsatı buluruz. Yani diyorum ki 'Hodri meydan.' Herkes gelsin ne söyleyeceği varsa genel kurulda söylesin."

'İKİ GÜN İÇİNDE BÜTÜN TÜRKİYE'Yİ AYAĞA KALDIRACAK TRANSFER NEDEN YAPAMIYORUZ? HAYATIN GERÇEKLERİ ÖYLE DEĞİL'

Başkanlığı döneminde kulüp tarihinin en çok oyuncusunu iyi bedellerle sattıklarını vurgulayan Orman, "İki gün içinde bütün Türkiye'yi ayağa kaldıracak transfer yaparız, niye yapmıyoruz? Hayatın gerçekleri öyle değil. 'Gelirlerimiz artarken borcumuz niye artıyor?' diyorlar. Eve götürüyoruz. Ben geldiğimde Beşiktaş'ın borcu zaten ödenebilir halde değildi. Evet kriz var, ama bu krizi ben yaratmadım. Bu ülkenin içindeki bir kurumuz. Radikal kararlar alacağız" diye konuştu.

'BU BİZİM DEĞİL TÜRKİYE'NİN KRİZİ'

Başkanlığa seçildiği dönemde kulübün şartlarının olağanüstü durumda olduğunu kaydeden Orman, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şu anda Türkiye'nin şartları olağanüstü bir duruma geldi. Geçen sene mayıs ayında oyuncularımızla sözleşme yaptığımızda euro 3.9 civarındaydı, şimdi 7.5'lara gelmiş. Nereye gideceği de kestirilemeyen bir durum. Bu kriz bizim değiL Türkiye'nin krizi. Geldiğimizde Beşiktaş'ın borcu 330 milyon dolar gibiydi. Gelir 78-80 milyon civarındaydı. Mahkeme masrafları ve faiz de 35-40 milyon dolar götürüyordu. Elinizde 30-35 milyon dolarlık kaynak kalıyordu. Bu da bankalara temlik verilmişti. Beşiktaş tarihinde bütün yatırımlardan daha fazlasını yaptık. Bunu yaparken en önemli konumuz Beşiktaş'ın marka değerini ve saygınlığını yükseltmek oldu."

DİVAN KURULU BAŞKANI YAMANTÜRK: BİR SABAH GELİRİZ Kİ BURADA YA ARAPÇA YA ÇİNCE YA RUSÇA KONUŞULUYOR OLUR'

Öte yandan Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk de şunları söyledi: "Sayın Başkan, stat, şu salon, şu salondaki klima bile ne kadar önemli işler yaptığınızı gösteriyor ama borç yükü 7 milyon euro artmış. Şampiyonlar Ligi gelirlerimiz var, futbolcu satışlarımız var. Bunlara rağmen borç artıyorsa bizim hastalıklarımıza teşhis koyacak doktorlar doğru doktorlar mı, biz doğru hastanede miyiz? Bu borç yükü ülkelerin, şirketlerin istiklalini ve istikbalini elinden alır. Bir sabah geliriz ki burada ya Arapça ya Çince ya Rusça konuşuluyor olur" ifadelerini kullandı.

Doğru gördüklerini söylediğini belirten Yamantürk, "Türkiye ciddi bir taaruzun altında. Batı Türkiye'den bin yıllık intikamını almaya çalışıyor. Türkiye'nin bu durumunda karamsar bir tablo çizmek istemiyorum. Benim işim doğru gördüklerimi söylemektir. Düşündüğüm doğrulardan beni geri koyacak bir şey göremiyorum. Ülkenin sıkıntılı durumunda kendi işlerim için değil ama Beşiktaş'ın durumu için dün gece uyuyamadım" diye konuştu.

DENETLEME KURULU BAŞKANI TUNCEL TOPLAM BORCU AÇIKLADI

Toplantıda söz alan Beşiktaş Kulübü Denetleme Kurulu Başkanı Feyyaz Tuncel ise siyah-beyazlı kulübün toplam borcunu 2 milyar 103 milyon 854 bin 723 lira olarak açıkladı. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI