radyobir
radyobir

Beşiktaş'ın muhtemel rakipleri belli oldu

Şampiyonlar Ligi'nde grubunu 3. bitiren Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde son 32 turu kurasında seri başı olarak katılacak.

07 Aralık 2016 10:42 | Kategori:

Şampiyonlar Ligi'nde 8 gruptan UEFA Avrupa Ligi'ne katılma hakkı kazanan en iyi 4 takım seri başı olma hakkı kazanıyor.

Gruplarda 6 maçta 7 puan toplayan Beşiktaş, en iyi 4 takım arasına girmeyi garantilemiş gözüküyor. Maçlarını tamamlamış olan Mönchengladbach 5, Ludogorets 3, ve Rostov 5 puanda bulunuyor. Bugün oynanacak diğer grup karşılaşmalarında ise 3 puanda bulunan Sporting'i geçmeyi garantileyen Beşiktaş, arkasına 4 takım alarak UEFA Avrupa Ligi'ne seri başı olarak katılıyor.

BEŞİKTAŞ BU TAKIMLARLA EŞLEŞMEYECEK

UEFA Avrupa Ligi'nde gruplarını lider olarak bitiren takımlar, son 32 turunda seri başı olacak. Grupların ilk 5 maçlarının sonunda liderliği garantileyen Ajax, Roma, Schalke, Shakhtar, Sparta Prag, Zenit takımları Beşiktaş'ın rakibi olamayacak. Şampiyonlar Ligi'nde ise Lyon, Sevilla, Kopenhag ve Porto gibi takımlar da gruplarını 3. bitirmesi durumunda seri başı oluyor. Böylece Beşiktaş'ın rakibi olamıyorlar.

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDEN GELEBİLECEK RAKİPLER

Şampiyonlar Ligi'nde grupları 3. bitiren ve Beşiktaş'ın muhtemel rakibi olabilecek ekipler ise Mönchendladbach, Ludogorets ve Sporting şeklinde sıralanıyor.
Tottenham'ın son maçı kazanamaması durumunda ise en iyi 4 takım arasına giremiyor ve Beşiktaş'ın muhtemel rakibi oluyor. Kazanması halinde ise Rostov, Beşiktaş'ın muhtemel rakibi konumuna geçiyor.

AVRUPA LİGİ'NDEN GELEBİLECEK RAKİPLER

UEFA Avrupa Ligi'nde gruptan çıkmayı garantileyen ancak grubu lider bitirip bitirmeyeceği belli olmayan ve Beşiktaş'ın rakibi olma ihtimalleri olan takımlar; Olympiakos, APOEL, Anderlecht, Athletic Bilbao, Genk, Krasnodar ve St-Etienne şeklinde sıralanıyor. Avrupa Ligi'nden gelebilecek diğer muhtemel rakipler ise, perşembe günü oynanacak maçların ardından belli olacak.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI