radyobir
radyobir

Beşiktaş'tan Falcao hamlesi...

Beşiktaş'ta ara transfer çalışmaları tüm hızıyla sürürken, santrfor mevkii için sürpriz bir isim daha ortaya atıldı.

20 Kasım 2018 12:40 | Kategori:

Bir süredir Cenk Tosun'un sezon sonuna kadar kiralanması için İngiliz ekibi Everton ile görüşmelerde bulunan Siyah-beyazlıların, Monaco'da forma giyen ve sezon başında G.Saray'ın kapısından dönen Radamel Falcao için de harekete geçtiği iddia edildi.

Trabzonspor'un Kolombiyalı oyuncusu Hugo Rodallega'nın, "Teklif alırsa Türkiye'ye gelmeli" dediği vatandaşı Falcao'nun, Monaco'nun önlenemez düşüşünün içinde yer almak istemediği için Türkiye'den gelen öneriyi değerlendirmek istediği iddia edildi.

REAL MADRİD ARAŞTIRDI  

Kolombiya'da yayın yapan 'Caracol Radio'su da, "Adı bir ara Real Madrid ile anıldı fakat transfer gerçekleşmedi.

"Türkiye'den yapılan bu teklif ona iyi gelecektir" ifadelerini kullanarak; Falcao'nun Beşiktaş'ı seçme ihtimalinin çok yüksek olduğunu iddia etti.

Rodallega'nın sunduğu bazı gerekçelerin ardından 32 yaşındaki golcünün Türkiye'de Beşiktaş'ta oynamanın kendisi için daha avantajlı olduğuna karar verdiği belirtildi.
Geçtiğimiz sezon 3 kez uyluk yaralanması yaşayan ve (22, 21, 21) toplam 64 gün sahalardan uzak kalan Radamel Falcao, 9 resmi maçta görev yapamadı.

Toplam 435 resmi karşılaşmada forma giyen Kolombiyalı süper star bu karşılaşmalarda 259 gol atarken, 51 de asist yapmayı başardı.

GOL AVCISI  
 
Her iki ayağıyla da müthiş şutlar çıkarıyor Boyu 1.77 olmasına rağmen çok iyi bir kafacı Pas özelliği gelişmiş Kolay faul alabiliyor Ceza sahası içinde çok akıllı bir gol avcısı.

2010-11 Avrupa Ligi'nde 17 gol, 2011-12'de 12 gol attı Kolombiya'nın gelmiş geçmiş en golcü oyuncusu Avrupa Ligi'ni arka arkaya iki farklı takımla kazanan tek futbolcu River Plate ile Kapanış Ligi şampiyonluğu yaşadı. 

Porto ile 1 şampiyonluk, 2 kupa, 1 Avrupa Ligi şampiyonluğu yaşadı. Atletico Madrid ile 1 Kral Kupası, 1 Avrupa Ligi kupası, 1 UEFA Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı. (Fotomaç)

Öte yandan Beşiktaş'ta sağ bek için de bir isim gündeme geldi.

Gökhan Gönül için alternatif arayan Beşiktaş'ın listesine giren son isim Mert Yılmaz oldu.

Bayern Münih'in altyapısında top koşturan ve ay-yıldızlıların U-21 takımına da çağırılan 19 yaşındaki oyuncu için, izleme ekibinin "Transfer edilmeli" şeklinde rapor verdiği öğrenildi. 

Devre arasında bir golcü alacaklarını açıklayan Beşiktaş Başkanı Orman, Guangzhou Evergrande’nin gol makinesi Alan Carvalho’ya göz dikti. 

Siyah-Beyazlı yönetim, Çin ekibiyle sözleşmesi ocak ayında bitecek olan Alan için ikna turlarına başladı.

Bu sezon gol yollarında büyük sıkıntı çeken Beşiktaş’ta yönetim, ciddi bir hamleye hazırlanıyor. 

Devre arasında takımın eksiklerine göre transfer yapacaklarını duyuran başkan Fikret Orman’ın ilk planının, Çin Süper Lig ekiplerinden Guangzhou Evergrande Taobao ile mükemmel bir sezon geçiren Alan Douglas Borges de Carvalho olduğu ortaya çıktı. 

Çin ekibiyle sözleşmesi Ocak ayında bitecek olan 29 yaşındaki Brezilyalı için harekete geçti.

MODRİC İÇİN VAZGEÇTİLER

Fabio Cannavaro önderliğinde sezonu Vitor Pereira ile şampiyon noktalayan Shanghai SIPG’nin arkasında ikinci sırada tamamlayan Guangzhou ekibi, Real Madrid’in yıldızı Luka Modric’e yıllık 40 milyon euro teklif etti. 

Evergrande, Çin’deki yabancı oyuncuların vergilerinin artırılmasından dolayı Alan ile sözleşme yenilememe kararı aldı. 

Bunu fırsat bilen Siyah-Beyazlı yönetim, oyuncunun menajeriyle temasa geçti.

AVRUPA’YA DÖNMEK İSTİYOR

Avrupa'da 2010 yılında Red Bull Salzburg’a gelerek yıldızını parlatan Alan, adeta bir gol makinesi. 

5 sezon geçirdiği Salzburg’da çıktığı 129 maçta 93 gol 36 asist yaparak dikkatleri üzerine çeken Sambacı, 11.1 milyon euro bonservis bedeliyle Çin’in yolunu tutmuştu. 
Yeniden Avrupa sahnesinde adını duyurmak için Beşiktaş’ın teklifine sıcak baktığı öğrenilen Alan, 2018 yılında da 12 maçta 13 gol atarak her 73 dakikada 1 gol ortalaması yakaladı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI