radyobir
radyobir

Beşiktaş uzatmada güldü

Basketbol Süper Ligi'nin 5. hafta açılış maçında Beşiktaş, normal süresi 77-77 biten maçta, Darüşşafaka'yı uzatmada 88-84 mağlup etti.

04 Kasım 2017 21:26 | Kategori:

Karşılaşmaya Semih Erden ve D.J. Strawberry ile etkili başlayan Beşiktaş karşısında 14-2'lik seri yakalayan Darüşşafaka, ilk çeyreğin yarısı tamamlanırken üstünlüğü ele geçirdi. Buna karşılık Siyah Beyazlılar, Sertaç Şanlı ve Kyle Weems'in sorumluluk almasıyla yeniden öne geçti. Ancak Daçka, JaJuan Johnson'ın çeyrek bitimine 10 saniye kala bulduğu basketle skorda dengeyi sağladı ve ilk çeyrek 20-20'lik eşitlikle tamamlandı. İkinci 10 dakikada her iki takım da birbirine üstünlük kurmakta zorlansa da, Sertaç ve Boatright ikilisiyle daha etkili olan Beşiktaş Sompo Japan, devre arasına 42-39 önde gitti. 

Oyundaki sertliğin arttığı üçüncü çeyreğin sonunda Kara Kartallar, dördüncü çeyreğe 60-53 önde girdi. Kıran kırana geçen son 10 dakikanın başlarında geri dönüşe imza atan Darüşşafaka, uzun bir sürenin ardından öne geçse de kritik yerlerde bulduğu sayılarla Beşiktaş, son 49 saniyeye 77-73 önde girdi. Ancak son saniyelerde bulduğu sayılarla Daçka, Scottie Wilbekin'in çeyreğin bitimine 37 saniye kala attığı basketle maçı uzatmaya taşıdı. 

5 dakikalık uzatmada fırsatları iyi değerlendiren Beşiktaş, karşılaşmayı 88-84 kazandı. Siyah Beyazlılarda Sertaç Şanlı ve D.J. Strawberry 21'er sayıyla oynadı. Darüşşafaka'da ise,  eski takımına karşı 24 sayı atan JaJuan Johnson maçın en skorer ismi oldu. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI