radyobir
radyobir

Beylikdüzü kiralık daire piyasası… Güncel fiyatlarla birlikte…

Beylikdüzü'nde yaşamak isteyenler için araştırdık! Beylikdüzü kiralık daire piyasasına dair her şey…

02 Şubat 2018 14:00 | Güncelleme :05 Şubat 2018 23:14 | Kategori: Ekonomi

Beylikdüzü, İstanbul‘daki planlı kentleşmenin en yaygın olduğuve modern mimariye sahip gözde yapıların yer aldığı yeni yerleşim birimlerinden bir tanesi. Avrupa kenti standartlarında altyapı ve ulaşım olanaklarına sahip olan Beylikdüzü, İstanbul’un en kozmopolit ilçelerinden biri olarak nitelendiriliyor. 2008 yılında ilçe olan Beylikdüzü, geniş caddeleri, düzenli yeşil yaşam alanları,çok katlı bina ve iş merkezleri ile uzaktan oldukça gösterişli ve modern görünse de aslında oldukça eski bir yerleşim bölgesi. Dahası, uzun bir sahil şeridine sahip olan Beylikdüzü,sahil boyunca sıralanan ve sayıları gün geçtikçe artan lüks konutları ile de, deniz manzarasından mahrum olmadan İstanbul'da yaşamak isteyenler için gözde semtler arasında bulunuyor.

Beylikdüzü kiralık ev seçenekleri ve fiyatları

Beylikdüzü, İstanbul'un en modern ve altyapısı en iyi konutlarının gerçekten çok uygun fiyatlarla satın alınabileceği nadir ilçelerden bir tanesi. Bölge Raporu’na göre 100 metrekarelik satılık dairelerin fiyat ortalaması 228 bin 30 TL. Aynı raporda, Beylikdüzü'nde yer alan kiralık daire fiyatları 800 TL ile 1.335 TL arasında değişiyor. Beylikdüzü kiralık ev ortalaması ise 1.067 TL.

Beylikdüzü kiralık daire seçenekleri arasında en uygun ve en pahalı semtler…

Beylikdüzü’ne bağlı Kavaklı mahallesini tercih edecek olan kiracılar; bölgenin genel ortalamasının altında bir rakam ile karşılaşacaklar. Kavaklı’da 100 metrekarelik bir evlerin fiyat ortalaması 962 TL. Kiralık daireler 722 TL’den başlıyor ve 1.203 TL’ye kadar uzanıyor. Ancak hatırlatmakta fayda var: Metrobüse uzak bir konumda yer alan Kavaklı, ulaşım konusunda biraz sıkıntılı bölge olarak öne çıkıyor. Bölgeye yalnızca otobüs ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Cumhuriyet Mahallesi ise ulaşım sıkıntısı yaşamak istemeyenlerin tercih noktası. Bünyesinde yer alan lüks siteler ise pek çok donatıya sahip. Cumhuriyet mahallesindeki kiralık daire fiyatları; Beylikdüzü’nün diğer semtlerine nazaran daha yüksek seyrediyor. Cumhuriyet mahallesi kiralık daire fiyat ortalamsı 100 metrekarelik daireler için 1.365 TL. Kiralık daire fiyatları minimum 1.024 TL’den başlıyor. Fiyatlar 1.706 TL’ye kadar uzanıyor. Beylikdüzü’nün kiralık daire açısından uygun fiyatlı diğer mahalle ve semtleri ise: Adnan Kahveci, Büyükşehir, Barış, Dereağzı, Gürpınar, Kavaklı, Marmara ve Yakuplu mahalleleri.

Beylikdüzü Yatırım Açısından Yatırımcıya Neler Vadediyor?

Beylikdüzü satılık ev yatırımlarınız için de gayet ideal bir ilçe. Buradan satın alacağınız bir ev ya da konutu kiraya vererek yatırıma çevirmeniz mümkün. Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre Beylikdüzü’nde yatırım amaçlı satın alımlarda Geri Dönüş Süresi 18 yıl. (Geri dönüş süresi: yatırımın sağladığı kira benzeri gelirlerle kendisini geri ödeme süresidir. Yani amortismanı. ) Yaşam standartlarının yüksekliği ve kapsamlı sosyal imkanlara sahip olması sayesinde 2017 yılında yüzde 6.22'lik birnüfus artışı sergileyen Beylikdüzü, yeni inşaat projeleri ve önemli yatırımları da bünyesinde bulundurması nedeniyle satılık daire ya da kiralık ev arayan geniş bir kitleye de hitap ediyor.

Beylikdüzü'ndeSosyal İmkanlar Nasıl?

Tarih kitaplarında ‘Garden’ ve ‘Kavaklı’ isimleri ile de anılan Beylikdüzü, aslında milattan önce 7’inci yüzyıla kadar uzanan ve de tarihboyunca birden fazlamedeniyete ev sahipliği yapan ilçelerden. Beylikdüzü'nün yüksek binalarının aralarında ve geniş caddelerin kenarlarında çok sayıda tarihi eser ve yapıya rastlamanız mümkün. Sultan Süleyman Kervansarayı (Diğer adıyla Kurşunlu Han),Büyükçekmece Menzil Külliyesi, İstanbul'dakitaş köprüler içinde güzelliği ile öne çıkanBüyükçekmece Köprüsü ya da Osmanlı Devleti'nin son döneminden tanıdığımız Enver Paşa’nın meşhur köşkü Beylikdüzü’nde bulunuyor. İlçe aynı zamanda tarihi mekanların yanı sıra, gezilecek çok sayıda modern yaşam alanı ve alışveriş merkezleri ile de kuşatılmış durumda. İlçe sınırları içerisinde yer alan Koçtaş Beylikdüzü, Beylicium Alışveriş Merkezi, İstanbul Outlet Park, Perla Vista AVM, White Corner AVM, Darty Beylikdüzü, Beylik Pazarı, Stars AVM ve Atrium Çarşı hem Beylikdüzü hem de yakın ilçelerden bolca ziyaretçi alan mekanlar arasında yer alıyor.

Bu kadar çok AVM'ye ev sahipliği yapması nedeniylehem yaz ayları hem de soğuk kış aylarında sosyal yaşam için ideal olma özelliği taşıyan Beylikdüzü'nde, AVM'ler ve fuar alanları yakınlarında kiralık ev bulmak da, ev satın alıp kiraya vermek de oldukça avantajlı.

Tüm Beylikdüzü kiralık daireler için tıklayın

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI