radyobir
radyobir

Bıçak Islığı

Yazar: Mesut Çiftçi İnkılap Kitabevi

26 Nisan 2022 17:15 | Güncelleme :27 Nisan 2022 17:41 | Kategori: Okudukça

Yaşanılan hayatta, insanın başına ne gelirse gelsin önce vicdan rahatlığının önemsenmesi gerektiğini anlatan "Bıçak Islığı”, ikinci kitabıyla edebiyat dünyasında ismini belirginleştiren Mesut Çiftci’den okurlarının beğenisine sunuluyor. Modern edebiyatın özgün ve kaliteli eserlerini vermeye çalışan İnkılâp Kitabevi tarafından yayımlanan "Bıçak Islığı”, günahlarla yaşanan değil pişmanlıklarla yaşanan bir ömrün boşa gittiğini anlatmak için çağrışımın gücü yüksek sözcüklere verilirken, bireylerin iç dünyası satırlara işleniyor.
 
Aşiyan Mezarlığı’nda bulunan bir bebek cesediyle başlayan roman, unutmak için karanlığın iyi bir yöntem olduğunu söylerken, anlatılmak istenenler mekan, zaman ve karakter bütünlüğü içinde veriliyor. İnsanın pusulası daima vicdanını göstermeli diyen "Bıçak Islığı”; Kostik, Leyla, Cinli ve Zehir gibi karakterler üzerinden yaratılan kurgu ve sorguladığı değerlerle ve kullandığı bilinç akışı, iç çözümleme gibi tekniklerle okurlarını yazınsal bir yolculuğa çıkarıyor.
 
Mesut Çiftci’nin, insan psikolojisini zaman kavramı üzerinden sorguladığı romanı, karanlık bir gece yarısıyla ruhun karanlıklarına, hissedilen korkulara ve kaçılan duygulara ses veriyor. Gurur duyacağımız şeyler yaptığımızda aydınlanan ruhumuza inat, iç huzursuzluğumuzun yarattığı karanlık ve kişinin kendi içinde kurduğu mahkeme, kullandığı modern anlatım teknikleriyle Çiftci’nin satırlarında nitelikli edebiyat okurlarını bulmayı bekliyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI