radyobir
radyobir

Biden: "Amerika geri döndü"

ABD Başkanı Joe Biden yaptığı ilk diplomatik konuşmada selefi Donald Trump'ın iyi planlanmamış dış politika hamlelerinin ardından yeni bir dönem vaadinde bulunarak, "Amerika geri döndü" dedi.

05 Şubat 2021 09:41 | Kategori: Dünya

Biden, konuşmasında Çin ve Rusya'ya karşı sert bir tutum izleneceği sinyalini verdi ve Myanmar'da yönetime el koyan askeri cuntaya darbeyi durdurma çağrısında bulundu.

Biden ABD'nin Yemen'deki Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyona sağladığı desteğin durdurulacağını söyledi.

Biden "Amerikan yönetimi Çin'in ABD'ye rakip olma hırsı ve Rusya'nın demokrasimize zarar verme girişimleri ile mücadele etmek de dahil olmak üzere otoriter yönetimlere karşı harekete geçme fırsatını kullanmalıdır. Yeni dönemi başlatmamız ve salgın, iklim krizi ve nükleer silahların yayılması gibi konularla mücadelede vites büyütmeliyiz" dedi.

Trump Avrupa ve Asya ülkelerini gümrük vergileri ve ABD askerlerini ülkelerinden çekme tehditleriyle kızdırmış ve küresel ittifaklara zarar vermişti. Ancak bazı ülkelerdeki otoriter hareketlerle mücadele açısından büyük adımlar atmamıştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI