radyobir
radyobir

Biden başkanlığının ilk aflarına imza attı

Ocak 2021'de koltuğa oturan Joe Biden, ABD Başkanlarının af uygulamasını kendi görev süresinde ilk kez hayata geçirdi. Af kapsamındaki üç kişiden biri, Kennedy suikastıyla ilgili önemli bir tanıklıkta bulunamadan tartışmalı suçlamayla hapse atılan ilk siyah Gizli Servis ajanı.

27 Nisan 2022 07:47 | Kategori: ABD

ABD Başkanı Joe Biden'ın ilk affettiği üç kişi, Başkan J.F. Kennedy döneminde kurumun bir dosyasının kopyasını satmaya çalıştığı iddiasıyla rüşvetten hüküm giyen bir Gizli Servis çalışanı ile ve uyuşturucuyla ilgili suçlamalardan hüküm giyen ancak topluluklarının temel direkleri haline gelen iki kişi oldu.

Af kapsamındaki Abraham Bolden (87), ABD Başkanını korumakla görevli Gizli Servis ajanları içindeki ilk siyah olarak tanınıyor. Kennedy tarafından Beyaz Saray'da görevlendirilmiş ve Kennedy suikastından önce bununla ilgili FBI'a ihbar geldiğini söylemişti. Gizli Servis içindeki ırkçılıktan şikayetçi olunca görevi değiştirilmiş ve ardından JFK suikastıyla ilgili kurulan Warren Komisyonu'na ifade veremeden rüşvet alma iddiasıyla tutuklanıp hapse atılmıştı.

75 kişinin de cezasını hafifletti

Biden, şiddet içermeyen, uyuşturucuyla ilgili suçlamalardan mahkumiyet alan 75 kişinin de cezasını hafifletti.
Aynı zamanda Beyaz Saray, cezaevinde bulunan veya yakın zamanda serbest bırakılanlar için bir dizi iş eğitimi ve yeniden işe giriş programı başlattı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI